Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων βρίσκεται η εξασφάλιση δανείου, το οποίο ενδέχεται, να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύμα της «Ναυτεμπορικής», που επικαλείται το dikaiologitika.gr. Βασική επιδίωξη του ομίλου είναι μέσω της νέας γραμμής χρηματοδότησης να εξασφαλιστεί το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης για την άμεση αποπληρωμή προμηθευτών.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον όμιλο να μην προχωρά σε «κούρεμα» των οφειλών του, αλλά να δρομολογεί τη σταδιακή κάλυψη του συνόλου των υποχρεώσεών του. Παράλληλα, αναμένεται ο όμιλος να προχωρήσει στη σύναψη νέων συμφωνιών με τους προμηθευτές, προκειμένου να ομαλοποιηθεί πλήρως η τροφοδοσία των καταστημάτων. Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση της εταιρείας να υλοποιεί πλάνο «relaunching» του δικτύου των καταστημάτων του ομίλου.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Μαρινόπουλος διαθέτει περί τα 520 εταιρικά και 380 franchise καταστήματα. Στο μεταξύ, όσον αφορά στο deal με τη Σκλαβενίτης και τη σύσταση της κοινής εταιρείας για τη διαχείριση των 33 υπερμάρκετ, που αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τον σχεδιασμό επανατοποθέτησης της Μαρινόπουλος στην οργανωμένη λιανική τροφίμων, η διαδικασία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ σχετικά με το σήμα που θα φέρουν τα καταστήματα της κοινής εταιρείας, οι δύο συνεργαζόμενες επιχειρήσεις δεν φαίνεται να έχουν καταλήξει σε απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά βρίσκεται εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων, με μεγάλη μερίδα προμηθευτών να εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την εξυγίανση της αλυσίδας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος