Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου φέτος το καλοκαίρι επέλεξε να παρουσιάσει την κλασσική πλέον κωμωδία του Μποστ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία της Κάτιας Ζαρκάδα. Η παράσταση θα δοθεί σε θερινή σκηνή που θα διαμορφωθεί στο πίσω προαύλιο χώρο του 5ο Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου από την Παρασκευή 30 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 16 Ιουλίου και μετά θα ακολουθήσει περιοδεία από τις 20 Ιουλίου-20 Αυγούστου σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας.

Παραστάσεις, εισιτήρια και τιμές

Πρεμιέρα: Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, ώρα 9.15 μ.μ.
Παραστάσεις:Καθημερινά από τις 30 Ιουνίου έως και 16 Ιουλίου 2017
Κρατήσεις στο γραφείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο 26410- 21158 από τις 9.00–13.00.
Τιμή εισιτηρίου: 8€ γενική είσοδος
Πώληση εισιτηρίων από τις 23 Ιουνίου καθημερινά στο ταμείο του Θεάτρου (11:00-13:00). Τα απογεύματα των παραστάσεων από τις 30 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου η πώληση των εισιτηρίων θα γίνεται στο χώρο του 5ο Δημοτικού Σχολείου (19:30-21:15).
Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες και θα ισχύει η σειρά προσέλευσης σε κάθε παράσταση.

Συντελεστές:

Διασκευή / Σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ
Σκηνικά : ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
Κοστούμια : ΙΝΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ
Φωτισμοί : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Μουσική: ΑΛΕΚΑ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Παίζουν οι Ηθοποιοί:
Ρωμαίος : ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΑΚΗΣ
Ιουλιέττα : ΛΕΝΑ ΝΤΖΟΥΡΒΑ
Αφηγητής / Παραμάνα : ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ
Πατήρ Λαυρέντιος: ΣΙΜΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μητέρα Ιουλιέτας : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Μποστ εμπνέεται από την πασίγνωστη ρομαντική σαιξπηρική ιστορία. Οι ήρωες έρχονται από το παρελθόν στο παρόν, λέγοντας την ιστορία με το δικό τους τρόπο μέσα από τον αυτοσαρκασμό, το χιούμορ και τις ανατροπές. Ο Ρωμαίος γεμάτος από έρωτα για την Ιουλιέτα αντιπροσωπεύει το πάθος, το αίσθημα, αλλά και τη δύναμη, έτοιμος να θυσιαστεί για τα ιδανικά της αγάπης. Η Ιουλιέτα, μέσα πάντα από τον ανατρεπτικό όσο και σουρεαλιστικό λόγο του Μποστ, είναι ένα κορίτσι και αργότερα γυναίκα που τη διακρίνει η δυναμικότητα και αποφασιστικότητα, έτοιμη να διεκδικήσει μέχρι τέλους την αγάπη της για τον Ρωμαίο. Και σε αυτό το έργο του Μποστ, πρωταγωνιστής είναι η γλώσσα. Μέσα σε αυτόν τον ευρηματικό και απροσδόκητο δεκαπεντασύλλαβο, ο Μποστ σατιρίζει με το δικό του υπονομευτικό τρόπο τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

Κάτια Ζαρκάδα

 

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος