Στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου φιλοξενεί τον Νίκο Δημούση σε ένα ρεσιτάλ κιθάρας με γνωστές μελωδίες, στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου, ώρα 21:00, στη νέα σκηνή του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου.

Ο Νίκος Δημούσης γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε κιθάρα δίπλα στους Ευάγγελο Ασημακόπουλο και Λίζα Ζώη. Ζει κι εργάζεται στο Αγρίνιο ως Μουσικός και Φυσικός.

«Θα φέρω το πιο κοινότυπο παράδειγμα: την ευχαρίστηση που νιώθουμε ακούγοντας το μουρμούρισμα του αγέραστα φυλλώματα, το φλοίσβο του κύματος, το τραγούδι ενός πουλιού. Όλα τούτα μας ευχαριστούν, μας αποσπούν, μας γεννούν ικανοποίηση. Μπορεί ακόμα να φτάσουμε στο σημείο να πούμε: «Τι ωραία μουσική». Φυσικά μιλάμε μόνο μεταφορικά, κάνουμε μια σύγκριση. Η σύγκριση όμως δεν αποτελεί και τελική κρίση. Οι φυσικοί αυτοί ήχοι μας υποβάλλουν την έννοια της μουσικής αλλά οι ίδιοι δεν είναι ακόμα μουσική… Είναι υποσχέσεις για μουσική. Για να εκπληρωθούν χρειάζεται ένα ανθρώπινο πλάσμα. Ένα ανθρώπινο πλάσμα που θα είναι βέβαια ευαίσθητο στις πολλές φωνές της φύσης, αλλά που, θα νιώθει την ανάγκην α τις βάλει σε μια τάξη και που θα είναι ταυτόχρονα προικισμένο γι’ αυτό το σκοπό με πολλά ειδικά προσόντα.»

Ιγκορ Στραβίνσκυ: «Μουσική Ποιητική».
Μετάφραση: Μιχάλη Γρηγορίου, εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ.
Τιμή εισιτηρίου: 10€ Γενική είσοδος.

Κρατήσεις εισιτηρίων τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410 21158 (9:00-13:00).
Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο ταμείο του θεάτρου στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου (20:00-21:00).
Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός θέσεων (26 ανά παράσταση).

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος