42.800 αυτοκίνητα πέρασαν το τριήμερο του Πάσχα από τα διόδια Κλόκοβας

Η Ιόνια Οδός, ο αυτοκινητόδρομος που ενώνει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα και που ξεκίνησε πλήρης από τον περασμένο Αύγουστο, έχει δώσει το στίγμα της επιρροής της στην αναπτυξιακή προσπάθεια σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Νέας Οδού, το τριήμερο του Πάσχα πέρασαν συνολικά από τα διόδια Κλόκοβας προς τα Ιωάννινα και προς το Αντίρριο 42.800 αυτοκίνητα, αριθμός που δημιουργεί ένα πρώτο μεγάλο ρεκόρ. Ο αριθμός αυτός είναι από τα πλέον αισιόδοξα μηνύματα για την κίνηση των αυτοκινητόδρομων τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι προβλέψεις της κίνησης σε αυτούς, λόγω της κρίσης, ήταν ιδιαίτερα αποθαρρυντικές.

Το σημαντικότερο στοιχείο στην κίνηση της Ιόνιας Οδού, όπως και των υπόλοιπων αυτοκινητόδρομων είναι η διασυνδεσιμότητα μεταξύ τους, που τους δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερες ροές, αλλά και δυνατότητα για μεγαλύτερη κίνηση.

Το πρώτο μεγάλο τεστ της Ιόνιας Οδού θα είναι στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν θα κλείσει ένα έτος από την έναρξη λειτουργίας των διοδίων, οπότε θα υπάρχει ένα πρώτο στοιχείο για το πως τα πήγε ο δρόμος σε σχέση με την προβλεπόμενη κίνηση.

Με πληροφορίες από ypodomes.com
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος