Στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα λειτουργίας του ΔΙΕΚ Αμφιλοχίας

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, του εμπορικού συλλόγου Αμφιλοχίας και της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας γίνεται πραγματικότητα! Με πρωτοβουλίες της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, η Αμφιλοχία αναμένεται να αποκτήσει Δημόσιο ΙΕΚ με βασική ειδικότητα «Γαλακτοκομίας και τυροκομίας».

«Τα εχέγγυα επιτυχίας του υπήρχαν και υπάρχουν γιατί ο Δήμος μας διαθέτει και την παράδοση και την τεχνογνωσία και, το σημαντικότερο, τη δυνατότητα άμεσης σύζευξης μεταξύ της εμπειρικής και θεωρητικής πλευράς της εκπαιδευτικής διαδικασίας» αναφέρει σχετικά ο επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, Βαγγέλης Τσούκας.

Το θέμα, μετά από τις πιέσεις της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, όπου και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την λειτουργία του Δ.ΙΕΚ. Έτσι, με την εγκύκλιό της (30/3/2018) και με δημόσια ανάρτηση και την υπογραφή του υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης προκηρύσσει στο Δήμο Αμφιλοχίας θέση Διευθυντή για το Δ.ΙΕΚ Αμφιλοχίας (βλ. ΕΔΩ).

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος