Ανοίγει ο δρόμος για τα υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα

Στην ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων και στην ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων στην Ελλάδα προχωρά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ανοίγοντας το δρόμο γι’ άμεση υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Hellenic Seaplanes και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων και συζητήθηκε πως μπορεί αυτό το νέο μέσο να συμβάλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα, η οποία έχει καθυστερήσει 5 χρόνια…

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους ενημέρωσε τον υπουργό αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, την μέχρι σήμερα πορεία και παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes, η οποία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων κι εγχώριων επενδυτών. Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να διευρύνουν τα κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή των υδατοδρομίων.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων και την βελτίωση του νομικού πλαισίου το οποίο δεν είναι φιλικό στις ιδιωτικές επενδύσεις. Είπε σχετικά: «Πρόκειται για ένα εγχείρημα εθνικής σημασίας, η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει ήδη ξεκινήσει και αποτελεί λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων περιοχών της χώρας μας. Τα υδροπλάνα μπορούν να δώσουν ώθηση στα νησιά, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να κάνουν πιο εύκολη τη σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με δύσκολους συγκοινωνιακά προορισμούς». Καταλήγοντας επισήμανε πως «τα υδροπλάνα θ’ αποτελέσουν ένα νέο αλλά βασικό πυλώνα της συγκοινωνιακής συνέχειας του νησιωτικού μας χώρου».

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε σχετικά ότι «Αυτό το καλοκαίρι πιστεύουμε θα είναι το τελευταίο χωρίς υδροπλάνα κι εκφράζουμε την αισιοδοξία μας ότι ο τομέας των Υδροπλάνων και των Υδατοδρομίων με την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος