Ιόνια Οδός – Θέρμο – Καρπενήσι μέσω Ναυπάκτου

Σύσκεψη για την αναθεώρηση του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στις 14 Σεπτεμβρίου 2018, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για νέα έργα στον τομέα των μεταφορών.

Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας πρότεινε στη σύσκεψη να συμπεριληφθεί ο δρόμος Ιόνια Οδός – Θέρμο – Καρπενήσι μέσω Ναυπάκτου ως ενιαίο έργο με τον προτεινόμενο δρόμο Ιόνια Οδός – Ναύπακτος – Λαμία. Το προτεινόμενο έργο έχει τίτλο: «Ιόνια Οδός – Ναύπακτος – Ιτέα – Άμφισσα – Λαμία και σύνδεση του άξονα αυτού με Καρπενήσι μέσω Θέρμου».

Ο κ. Κωνσταντάρας, μάλιστα, έστειλε σχετική επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη με τον οποίο είχε ήδη συζητήσει την σπουδαιότητα του οδικού αυτού άξονα.

Προϋπόθεση για προτάσεις είναι να αποτελεί Διευρωπαϊκό δίκτυο ή να εξυπηρετεί διευρωπαϊκό δίκτυο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση και ιεράρχηση των προτάσεων από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αφού ληφθεί υπόψη και ο βαθμός ωριμότητας των έργων.

Μια από τις προϋποθέσεις για ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ είναι να έχει αρχικά συμπεριληφθεί στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ).

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος