Ο καθιερωμένος Αγιασμός πραγματοποιήθηκε για τους Προσκόπους Αγρινίου το περασμένο Σάββατο (1/10) δίνοντας το… έναυσμα για την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Προσκοπικών Δράσεων του 1ου Συστήματος Αγρινίου, Παπαρρηγοπούλου 55Β στις εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη (πρώην Ιατρεία ΙΚΑ).

Παρέστησαν Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και τα ενήλικα Στελέχη του 1ου Συστήματος Αγρινίου, Παλαιοί Πρόσκοποι, τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης, οι φίλοι και συμπαραστάτες των Προσκόπων, καθώς και γονείς.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ακολούθησε απονομή αναμνηστικών μεταλλίων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων προς τις τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, τους νέους υποστηρικτές των Προσκοπικών Δράσεων. Τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Αγρινίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ευθύμιος Γρίβας, ο οποίος παρέλαβε το μετάλλιο για το Δήμο Αγρινίου και στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε το σημαντικό έργο και δράση που ανέπτυξαν οι Πρόσκοποι του Αγρινίου τα τελευταία χρόνια.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή βίντεο με τις θερινές Δράσεις (κατασκηνώσεις) των τμημάτων της Ομάδας και της Αγέλης.

Ομάδα Προσκόπων: κάθε Σάββατο από τις 5:00 μ.μ έως 7:00μ.μ.
Λυκόπουλα: κάθε Σάββατο από τις 5:00μ.μ. έως 6:30μ.μ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος