Την πόρτα του Ανακριτή Μεσολογγίου πέρασε ο 30χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (15/3) στο Μεσολόγγι για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε όλη την Αιτωλία. Ο 30χρονος απολογήθηκε στον Ανακριτή, ο οποίος έκρινε την προφυλάκισή του σε σωφρωνιστικό κατάστημα της χώρας.

Θυμίζουμε ότι ξημερώματα της Τετάρτης, ο δράστης αφαίρεσε από οικία 69χρονου στο Ευηνοχώρι τρία κυνηγετικά όπλα, ένα πορτοφόλι με 40 ευρώ, την ταυτότητά του, μια κάρτα ανάληψης μετρητών και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του παθόντα με το οποίο διέφυγε. Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του δράστη στο Μεσολόγγι και τη σύλληψη του. Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 30χρονο, βρήκαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, διαρρηκτικά εργαλεία, επτά φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, δυο κινητά τηλέφωνα και δεκατρείς κάρτες SIM.

Στο πλαίσιο των ερευνών από τους αστυνομικούς βρέθηκε το αυτοκίνητο του 68χρονου ακινητοποιημένο, καθώς και τα τρία κυνηγετικά του όπλα, η ταυτότητά του και η κάρτα ανάληψης μετρητών, που του είχε αφαιρέσει ο δράστης, τα οποία και του παραδόθηκαν.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, προέκυψε ότι, τους τελευταίους 9 μήνες, ο δράστης είχε διαπράξει ακόμα εννέα κλοπές σε οικίες, καταστήματα, αλλά και αγροκτήματα στο Αιτωλικό, το Ευηνοχώρι, τη Κατοχή, το Νεοχώρι και το Μεσολόγγι.

Μεταξύ άλλων ο 30χρονος είχε αφαιρέσει όπλα, οχήματα, γεωργικά μηχανήματα, ηλεκτρικές συσκευές, χρήματα, πετρέλαιο, ακόμα και τρόφιμα. Μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ η συνολική αξία των αντικειμένων που ο δράστης αφαίρεσε ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Οι έρευνες για εμπλοκή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος