Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων δεν πιστεύει πως η τιμή στο σουβλάκι θα φτάσει τα 3 ευρώ.

Ανατίμηση της τάξης των 10-20 λεπτών στην τιμή για το σουβλάκι «βλέπει» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων, Γιώργος Καββαθάς, διευκρινίζοντας ότι δεν πιστεύει πως η τιμή στο σουβλάκι θα φτάσει τα 3 ευρώ.

«Δεν μπορείς να μιλάς για αύξηση από τα 2,20 στα 3 ευρώ. Μπορώ να δω μια ανατίμηση 10-20 λεπτών αν υπάρξει αύξηση στην τιμή του κρέατος» είπε ο κ. Καββαθάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6. Ωστόσο ο ίδιος επισήμανε ότι «αυτό που με παραξενεύει είναι ότι δημιουργείται ένα θέμα από το πουθενά».

«Ο κλάδος μας έχει τεράστια προβλήματα από τα υπόλοιπα και κάποιος βγήκε να μιλήσει για το κρέας και αυτό δεν μου αρέσει. Ένα υπό σύσταση σωματείο αντί να μιλήσει για το ΦΠΑ μιλάει για αύξηση στο σουβλάκι», ανέφερε ο πρόεδρος των εστιατόρων κάνοντας λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς.

Στην ερώτηση, δε, αν πρόκειται για «λαγούς», ο κ. Καββαθάς απάντησε «σαφώς είναι λαγός αυτός που το ανακίνησε» επισημαίνοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθούν για εναρμονισμένες πρακτικές».

ΠΗΓΗ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος