Πρεμιέρα για το υπέροχο έργο του Έντουαρντ Άλμπυ

Στον τέταρτο όροφο του τσιμεντένιου κτηρίου της δωρεάς ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ έγινε η επίσημη πρεμιέρα του εμβληματικού έργου του μεγάλου Αμερικανού δραματουργού Έντουαρντ Άλμπυ «Ιστορία Ζωολογικού Κήπου» από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Στο τέλος της παράστασης το κοινό χειροκρότησε με θέρμη και ενθουσιασμό τους συντελεστές του υπέροχου αυτού έργου, που πραγματεύεται και διερευνά την απομόνωση, τη μοναξιά, την κοινωνική ανισότητα και την απανθρωπιά σε έναν εμπορικό κόσμο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η «Ιστορία Ζωολογικού Κήπου» είναι ένας διάλογος που διεξάγεται σ’ ένα παγκάκι στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης ανάμεσα σε δύο άντρες, τον Πήτερ και τον Τζέρρυ. Είναι η τυχαία συνάντηση δύο ανθρώπων διαφορετικής τάξης, που ξεκινά ως μια απλή καθημερινή συνομιλία και καταλήγει μέσα από κλιμακούμενη ένταση σε ένα δραματικό φινάλε. Στο έργο αυτό ο συγγραφέας αγγίζει σκληρά θέματα όπως η αποξένωση, η μοναξιά, η έλλειψη επικοινωνίας, οι κοινωνικές ανισότητες και την απανθρωπιά σε έναν εμπορικό κόσμο.
Πρόκειται για το πρώτο θεατρικό έργο του Αμερικανού δραματουργού Έντουαρντ Άλμπυ, που τον έκανε αμέσως γνωστό στο παγκόσμιο θεατρικό γίγνεσθαι.

μετάφραση: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
σκηνοθεσία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ / ΠΕΤΡΟΣ ΓΟΥΤΗΣ
βοηθός σκηνοθέτης: ΣΩΣΑΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
σκηνικό: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΣ
φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΟΣ
παίζουν: Πήτερ/Τζέρυ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
Τζέρυ/Πήτερ: ΠΕΤΡΟΣ ΓΟΥΤΗΣ

Στις παραστάσεις οι ρόλοι θα παίζονται εναλλάξ από τους ηθοποιούς.

Πρεμιέρα: Παραστάσεις κάθε μέρα στις 21:00, εκτός της Παρασκευής.

Τιμή εισιτηρίου: 8 €, γενική είσοδος. Κρατήσεις εισιτηρίων τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο 26410 21158 (9:00-13:00). Η πώληση των εισιτηρίων θα γίνεται στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης (20:00-21:00).

Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός Θεατών (40) ανά παράσταση.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος