Το πρόσφατο «πράσινο καραβάνι» Πατρών – Ναυπάκτου για την οικολογική οδήγηση ήταν μία ήπια ακτιβιστική περιδιάβαση των δύο πόλεων, με εκδρομικό bonus την ενδιάμεση διαδρομή. Ανέδειξε μάλιστα τη δυναμική της σύμπραξης μεταξύ κινήσεων πολιτών που κατοικούν στις δύο πλευρές που ενώνει η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, τόσο με τον εταιρικό πολίτη ΓΕΦΥΡΑ.Ε. όσο και με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ήταν η αφορμή για να ενώσουν δυνάμεις και οικολογικές πεποιθήσεις η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ), το «Πράσινο – Μπλε» της Ναυπάκτου, αλλά και οι εκ φύσεως και ονόματος ενωτικοί Gefyristas.

Το μήνυμα που μετέφεραν τα φυλλάδια που διανεμήθηκαν, ήταν ότι καθένας από εμάς μπορεί – με απλές αλλαγές της οδηγικής του καθημερινότητας – να συμβάλλει δραστικά στην υπόθεση ενός βιώσιμου μέλλοντος στον πλανήτη μας. Ταυτόχρονα, επιδεικνύοντας μετριοπάθεια στο βολάν, μειώνει και το κόστος των καυσίμων του «οικο – οδηγώντας»…

Οι «Παγκόσμιες Ημέρες» είναι μια φορά το χρόνο. Η συνέργεια μεταξύ συνειδητών πολιτών πρέπει να είναι αδιάλειπτη και αειφόρος. Η εταιρική υπευθυνότητα οφείλει να διευκολύνει και να ενισχύει τέτοια μέτωπα περιβαλλοντικής και κοινωνικής δράσης. Αυτή είναι η δέσμευση που έχει από νωρίς έμπρακτα αναλάβει η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η οποία με την ευκαιρία επιθυμεί να ευχαριστήσει τόσο τους συνεπιβάτες του καραβανιού, όσο και τους σταθερούς συνοδοιπόρους όλων αυτών των χρόνων. Ανάμεσα σε άλλες παρεμφερείς περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου πρωτοπορεί στη μάχη για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, μέσω της καθημερινής μείωσης των εκπομπών εταιρικών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, φτάνοντας από τους 1.700 στους 1.100 τόνους CO2 κατά τα 3 τελευταία χρόνια.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος