Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι

Ξεκίνησαν με κέφι και ζωντάνια (παρά τις βροχερές ημέρες τον Ιούνιο) οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Ήδη οι «μικροί μουσικοί της Βόνιτσας», το πρώτο «Παιδικό Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Χορευτικών» στην Πλαγιά σε συνδυασμό με το «αντάμωμα των ενηλίκων χορευτικών» στην Πλαγιά, το Αντάμωμα Καβαλάρηδων και φίλων αλόγων στην Νήσσα Μεδεώνος η «μαγική Φλογέρα» του Λυκείου Απόλλων και η έκθεση ζωγραφικής του συλλόγου «ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ» στην Πάλαιρο έδωσαν το πρώτο στίγμα του φετινού πολιτιστικού Καλοκαιριού στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.

Ξεχωριστή θέση έχουν φέτος οι παιδικές εκδηλώσεις που είναι πολλές και με μεγάλη θεματολογία. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σχεδόν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του Δήμου.

Μεγάλο μέρος τους μάλιστα θα γίνουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με κινητήριο μοχλό τους Πολιτιστικούς, Εικαστικούς, Αθλητικούς Συλλόγους και πολλούς εθελοντές.

Το πρόγραμμα καλύπτει μια ευρεία γκάμα απαιτήσεων: Θεατρικές παραστάσεις, Μουσικές βραδιές, Φεστιβάλ νεανικών μπαντών, Φεστιβάλ μουσικής, Stand Comedy, Φεστιβάλ παραδοσιακών Ελληνικών Χορών, Παιδικές παραστάσεις, παρουσιάσεις, Προβολές Εικαστικών, Τοπικών θεμάτων, Αθλητικές Εκδηλώσεις, Εκθέσεις ζωγραφικής, Συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, Εκδηλώσεις Ιστορίας και μνήμης.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον Ιούλιο-Αύγουστο θα ξεκινήσουν στις 6 Ιουλίου με την κεντρική Γιορτή των Παιδικών σταθμών στην Βόνιτσα και θα ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου με το 3ο Μουσικό Φεστιβάλ στην Βόνιτσα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος