Με επιτυχία συνεχίζουν να προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους οι 7 Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγρινίου, σε πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο Δήμος Αγρινίου, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η «Διάσταση» Κοινωνική Επιχείρηση αποτελούν μια δυναμική ομάδα εταίρων που συνεργάζονται και στηρίζουν ένα ισχυρό Δίκτυο Κοινωνικών Δομών αντιμετώπισης της φτώχειας στην περιοχή.

Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας των Δομών, το Δεκέμβριο του 2012, έως σήμερα, έχουν καταγραφεί σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας πολλαπλά κοινωνικά οφέλη στους πολίτες του Δήμου Αγρινίου, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και εθνικών πόρων.

Συμβάλλοντας στον περιορισμό της υψηλής ανεργίας των νέων στην περιοχή, δημιουργήθηκαν 33 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες στελεχώθηκαν αποκλειστικά από άνεργους επιστήμονες και επαγγελματίες έως 30 χρονών. Συγκεκριμένα, 5 εργαζόμενοι απασχολούνται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, 3 στο Κοινωνικό Φαρμακείο, 7 στη Δομή Παροχής Συσσιτίων, 9 στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής, 3 στο Δημοτικό Λαχανόκηπο, 4 στην Τράπεζα Χρόνου και 2 στο Γραφείο Διαμεσολάβησης. Οι εργαζόμενοι αυτοί σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών, παρέχουν καθημερινά υποστήριξη σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, υφαίνοντας το δικό τους πέπλο κοινωνικής προστασίας.

Πολλοί συνάνθρωποί μας, από τους πλέον κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, απευθύνθηκαν στις Δομές και έλαβαν ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη, δύναμη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο και πιο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣΑΜΕΣΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ158προσφέρθηκαν 71.376 προϊόντα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ103προσφέρθηκαν 11.842 φάρμακα και υγειονομικό υλικό
ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ105προσφέρθηκαν 145.686 γεύματα
ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ5164.260 επισκέψεις και

χρήση του χώρου

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ10021.967 κιλά λαχανικών
ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ830
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ830

Θυμίζουμε ότι με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση παρατάθηκε η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αγρινίου από 1.11.2016 έως 31.12.2016 και εγκρίθηκε η σχετική χρηματοδότησή τους από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος