Στην κεντρική πλατεία της πόλης

Την κεντρική πολιτική συγκέντρωσή του έκανε το ΚΚΕ στο Αγρίνιο, ενόψει Βουλευτικών Εκλογών, την Τρίτη 2 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Πριν την συγκέντρωση έγινε πορεία που ξεκίνησε από την προσυγκέντρωση και κατέληξε στον χώρο της πλατείας, με συνθήματα όπως «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ», «Εμπρός λαέ, τώρα ΚΚΕ».

Την συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Νίκος Μωραΐτης, Βουλευτής κι εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Ανέφερε ότι «μετά τις εκλογές θα είναι εδώ τα προβλήματα, η ανασφάλεια, άρα χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ να βρίσκεται απέναντι σε όσους μας μαυρίζουν τη ζωή, μέσα και έξω από τη βουλή, με τις προτάσεις του, στους χώρους δουλειάς, παντού».

Την κεντρική ομιλία έκανε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου τη ΚΕ του ΚΚΕ. Τόνισε ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή όλοι δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, να μη χαθεί καμία ψήφος». Είπε επίσης ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, πόσο μάλλον όταν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου το Eurogroup θα συνεδριάσει με θέμα την Ελλάδα, για τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής».

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε και ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., υποψήφιος Bουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΚΕ. Έκανε κάλεσμα στους συναδέλφους του, εν ενεργεία και απόστρατους, «να κάνουν το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ, γιατί πραγματικός πατριωτισμός είναι η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, όχι τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ». Επίσης υπογράμμισε: «Στην επόμενη Βουλή, διεκδικούν ‘έδρες’ 4 μνημο­νιακά κόμματα (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΜΕΡΑ25), 2 φασιστικά, ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ!. Γι’ αυτό η μόνη επιλογή είναι το ΚΚΕ».

Τη συγκέντρωση έκλεισε ο Σπύρος Κοτοπούλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. «Οι αγρότες ξέρουν ότι το ΚΚΕ ήταν δίπλα μας, στήριξε τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών. Σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, που χτύπαγαν και χτυπάνε το εισόδημά μας και μας στέλνουν στα αγροτοδικεία όταν διεκδικούμε στα μπλόκα. Σε αυτές τις εκλογές σημασία έχει να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ, η δύναμή μας την επόμενη μέρα» είπε σχετικά.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος