Το WildWest *Brevet, στην δεύτερη του έκδοση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τα 207 χιλιόμετρα της διαδρομής πραγματοποίησαν όλοι οι ποδηλάτες που ήρθαν από όλες τις περιοχές της Ελλάδας Συγκεκριμένα η διαδρομή είχε αφετηρία το Αγρίνιο, έπειτα στις Φυτείες Ξηρόμερου με κατεύθυνση την Κανδήλα όπου και ο πρώτος σταθμός ελέγχου και μετά ακολούθησε την ακτογραμμή έως τον Αστακό. Έπειτα, είχε κατεύθυνση προς Μεσολόγγι με τον δεύτερο σταθμό και επιστροφή στο Αγρίνιο από Σταμνά – Αγγελόκαστρο – Δοκίμι.

Όλοι οι ποδηλάτες έμειναν ενθουσιασμένοι από τα όμορφα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ, παρά τις προβλέψεις για άσχημο καιρό, η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη!

Την διοργάνωση και χάραξη της διαδρομής είχε αναλάβει η Velocitybikes, ενώ προσέφερε την υδροδοσία και τροφοδοσία στους σταθμούς έλεγχου.

Τι είναι τα brevet

* Τα brevet είναι μια ποδηλατική εκδήλωση μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια και με χρονικό περιορισμό. Η αυτάρκεια είναι σημαντικό προσόν για κάθε έναν που θα συμμετέχει σε ένα brevet. Εξωτερική βοήθεια επιτρέπεται μόνο στα σημεία ελέγχου και είναι σχεδιασμένα ώστε να κρατάνε τους αναβάτες στην σχεδιασμένη διαδρομή η οποία πρέπει να ακολουθηθεί επ’ ακριβώς.

Στα σημεία ελέγχου – που μερικά μπορεί να είναι και κρυφά – ο κάθε ποδηλάτης-ισσα έχει την προσωπική του κάρτα brevet, όπου παίρνει σφραγίδα από το σημείο ελέγχου, ώστε να δείξει ότι κρατούσε την σωστή διαδρομή μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο. Εκτός από τον συνολικό περιορισμό χρόνου, κάθε σημείο ελέγχου έχει χρόνο «ανοίγματος» και «κλεισίματος» όπου πρέπει να περάσει ο κάθε αναβάτης. Κρατώντας όμως την ΜΗ ανταγωνιστική φύση της εκδήλωσης, οι τερματίσαντες ανακοινώνονται αλφαβητικά χωρίς να γίνεται αναφορά στον χρόνο του καθενός.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος