Με ειδικό αφιέρωμα στον ήρωα σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο

Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, για τη λήξη της περιόδου 2017-2018 και των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης».

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα και περιελάμβανε βυζαντινούς ύμνους από τη Χορωδία Ιεροψαλτών Αγρινίου και τραγούδια για το Αιγαίο από τη Νεανική – Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με ειδικό αφιέρωμα – τραγούδι στον ήρωα πιλότο Γεώργιο Μπαλταδώρο, που έπεσε υπερασπιζόμενος το Αιγαίο και στους δύο στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που για 75 ημέρες βρίσκονται όμηροι στα χέρια των Τούρκων.

Παρουσιάστηκε επίσης το DVD «Ελλάδα το καλύτερο κομμάτι της καρδιάς μας» εκδόσεων Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, που αναφέρεται στην ιστορία της Πατρίδας μας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιδήμαρχος Αγρινίου και αρμόδια του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κυρία Μαρία Σαλμά, η οποία και εξήρε την προσφορά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» καθώς και δύο μαθητές της Γ΄Λυκείου, ως εκπρόσωποι των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Ακολούθησε η βράβευση των 64 καθηγητών και καθηγητριών του Φροντιστηρίου που δίδαξαν εθελοντικά μαθήματα της ειδικότητάς τους κατά το φετινό σχολικό έτος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημοτικούς χορούς με ζωντανή μουσική και με τραγούδια για το Αιγαίο και την Ελλάδα από τους μαθητές των τμημάτων εκμάθησης μουσικών οργάνων (κιθάρας, μπουζουκιού, λαούτου) της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και του τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών χορών που διοργανώνει η ενορία μας.

Ο Ναός εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς:

Τον Δήμο Αγρινίου για την άδεια παραχώρησης των κτηριακών συγκροτημάτων των σχολείων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης».

Τις εθελόντριες που για έβδομη συνεχόμενη χρονιά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Συσσίτια της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου, όπου σιτίζονται καθημερινά 250 αδελφοί μας.

Τους εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες, οι οποίοι δίδαξαν για έκτη συνεχόμενη χρονιά μαθήματα της ειδικότητάς τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», στο οποίο φέτος φοίτησαν πάνω από 400 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ.κ. Ευθύμιος Γρίβας, Μαρία Παπαγεωργίου και Μαρία Σαλμά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Φώτιος Παπούτσης και Ευθύμιος Χασιώτης, η υπεύθυνη εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κα Ανθούλα Μακρή, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως & Σύμβουλος Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνος Νάκος, ιερείς ενοριών του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων του Αγρινίου καθώς και πλήθος συμμετεχόντων, οι οποίοι κατέκλυσαν και φέτος τον περίβολο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου όπου διεξήχθη η εκδήλωση.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος