Λίγες ακόμη μέρες υπομονή πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι των συντάξεων του Ιουλίου, του ΚΕΑ Ιουνίου και των επιδομάτων ενοικίου και προνοιακών για τον Ιούνιο. Ήδη έχει προγραμματιστεί η πληρωμή τους για την επόμενη εβδομάδα, την τελευταία του μήνα.

Αναλυτικά οι πληρωμές που θα γίνουν την τελευταία εβδομάδα του μήνα:

Συντάξεις Ιουλίου 2019

Από τις 25 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των συντάξεων του Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου.

Την Τρίτη 25 Ιουνίου θα πληρωθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ. Την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα πληρωθούν οι συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, αλλά και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος. Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές την Τρίτη 2 Ιουλίου, ενώ τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα πληρώσουν την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019.

ΚΕΑ Ιουνίου 2019

Για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) του Ιουνίου έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση ύψους 53.247.726,20 € του ΟΠΕΚΑ. Η πληρωμή του ΚΕΑ αναμένεται να γίνει την Παρασκευή 28 του μήνα.

Η πληρωμή του θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Επίδομα Ενοικίου (Γ΄ Δόση) 2019

Δαπάνη ύψους 33 εκ. ευρώ έχει εγκριθεί για την καταβολή του επιδόματος ενοικίου του Ιουνίου 2019 (Γ΄Δόση), σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Η πληρωμή του για τον Ιούνιο του 2019 αναμένεται να γίνει την Τρίτη 25 του μηνός και θα πληρωθούν όσοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 31 Μαΐου.

Προνοιακά Επιδόματα Ιουνίου 2019

Δαπάνη ύψους 75 εκ. ευρώ έχει εγκριθεί για την πληρωμή ίσου ποσού για τα προνοιακά επιδόματα του Ιουνίου 2019. Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία είναι η 25η του κάθε μήνα.

Επίδομα θέρμανσης (β΄ δόση)

Στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να πληρωθεί η δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης. Αφορά όσους έκαναν αιτήσεις από τις 16 Ιανουαρίου έως και τις 31 Μαΐου 2019. Δικαιούχοι του επιδόματος είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν:

– ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο, 20.000 ευρώ για έγγαμο και 22.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

– Ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος