Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της κακοκαιρίας

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων από το 54-ο έως το 57-ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Κινέττας.


Δεν σταματούν οι καταστροφές που έχει επιφέρει το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά» από  την χώρα μας με τα νερά να έχουν πλημμυρίσει το ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών Πατρών προς Αθήνα στο 117ο χιλιόμετρο. Περίπου στις 19:00 το απόγευμα, έπειτα από προσπάθειες των συνεργείων που διαχειρίζονται την εθνική οδό άνοιξε η μία λωρίδα κυκλοφορίας ώστε να συνεχίζεται η κίνηση των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς την Αθήνα.

Σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σημειώθηκαν σε περιοχές όπου σωρεύτηκαν όμβρια ύδατα, όπως στην Λ. Μεσογείων, στο ύψος του σταθμού του Μετρό «Χολαργός», ενώ λόγω πλημμύρας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην υπόγεια γέφυρα της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Μικρολίμανο, στον Πειραιά, στο ύψος του «Γ. Καραϊσκάκης».

Κλειστή είναι και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στην Κινέττα από το 54ο έως το 57ο χλμ.

Εξάλλου, πλημμύρες έχουν προκληθεί στην πόλη του Ξυλοκάστρου, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, «έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια.» Επίσης ανέφερε ότι «έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο.»

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές.»

Πηγή: Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πατρών-Κορίνθου -Πλημμύρες στο Ξυλόκαστρο | iefimerida.gr

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση δημιουργήθηκαν και στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου.

Εν τω μεταξύ, σε διακοπές της κυκλοφορίας στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας προχώρησε από νωρίς το Σάββατο η Αστυνομία, λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, για προληπτικούς λόγους και μέχρι την ομαλοποίηση των έντονων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων πραγματοποιείται στα παρακάτω σημεία :

Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος της χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων “CYCLON”), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος του κόμβου Οινόης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
Αττική Οδός, έξοδος 1 (προς Μάνδρα).
Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα).
Οδός Θριασίου Πεδίου (κόμβος Θριασίου Νοσοκομείου), ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαγούλα/Μάνδρα.
Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μεγάλου Λούκα/ Λεωνίδα Στάμου (διασταύρωση Μάνδρας/ Μαγούλας), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Από τον περιορισμό εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης και τα οχήματα κρατικών, καθώς και άλλων υπηρεσιών.

Πηγή: thecaller.gr
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος