Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Πλασματικός» Παναιτωλικός

Κοινοποίηση

xavos
Photo-Right: paravatos.eu

Όλα στραβά πάνε στον Παναιτωλικό τις τελευταίες εβδομάδες. Από το αήττητο σερί 8 αγώνων, η ομάδα του Χάβου έφτασε στο άλλο άκρο. Στο σερί 5 αγώνων χωρίς νίκη. Οι Άγγλοι λένε «when nothing goes right, go left». Που σημαίνει «όταν τίποτα δεν πάει δεξιά/καλά, πήγαινε αριστερά». Ο Παναιτωλικός χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πορείας. Ακόμη κι αν (έχει) έρθει τελικά η νίκη με τον Πλατανιά, η ενίσχυση της ομάδας είναι άκρως απαραίτητη.

Ο Μάκης Χάβος δήλωσε στη συνέντευξη μετά τον αγώνα με την Βέροια (1-0), ότι «η θέση της Βέροιας είναι πλασματική». Κάλλιστα όμως κάποιος τρίτος θα μπορούσε να πει πως και «η πορεία του Παναιτωλικού στις πρώτες αγωνιστικές ήταν πλασματική»…

Δεν είναι ότι ο Παναιτωλικός μέχρι στιγμής κάνει πορεία υποβιβασμού. Δεν είναι ότι ηττήθηκε στην Βέροια. Είναι ότι η ήττα από την Βέροια θεωρήθηκε από «δίκαιη» έως και «μαγική εικόνα». Οι απόψεις διίστανται. Ο μεν Χάβος θεωρεί πως η θέση της Βέροιας είναι «πλασματική», ψάχνοντας έναν τρόπο να δικαιολογηθεί η ήττα, ή το ότι οι αλλαγές δεν έγιναν όταν έπρεπε. Οι δε ποδοσφαιριστές (Γκόλιας και Ιωάννου) που έκαναν δηλώσεις είχαν ένα κοινό στοιχείο: ότι «ο Παναιτωλικός αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα». Η αλήθεια είναι ότι ο όρος «πλασματικός» ταιριάζει απόλυτα στον Παναιτωλικό και όχι τόσο στην Βέροια. Επίσης, η νίκη της «βασίλισσας του βορρά» είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Όταν μία ομάδα αγωνίζεται για ένα 15λεπτο, δεν μπορεί να πάρει καλό αποτέλεσμα, ούτε καν να το «διεκδικεί» με δηλώσεις των μελών της.

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά…

Δεν είναι σωστό να κρίνει κάποιος την βασική ενδεκάδα μιας ομάδας. Εκτός αν έχει καθημερινή άποψη για το τι γίνεται στις προπονήσεις της ομάδας. Ο Μάκης Χάβος δεν μπορεί να κριθεί για την ενδεκάδα που κατέβασε στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να κριθεί όμως για το ότι «κοιμήθηκε» στον πάγκο. Ο Παναιτωλικός δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν ανύπαρκτος επιθετικά, ενώ είχε χάσει προ πολλού το κέντρο του γηπέδου. Τα «καναρίνια» φώναζαν για αλλαγές επί 25 ολόκληρα λεπτά, ωστόσο η βοήθεια από τον πάγκο δεν ήρθε ποτέ.

Ο Χάβος δεν αντέδρασε σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου. Δεν βοήθησε την ομάδα του, παρότι είχε αρκετές λύσεις στον πάγκο για να βελτιώσει τόσο την αμυντική (Μελισσάς) όσο και την επιθετική δραστηριότητά (Μπόγιοβιτς, Θεοδωρίδης) της. Το γκολ του Μπέν στο 71′ χτύπησε το «καμπανάκι» στον Χάβο, αφού μόνο τότε προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Μόνο όταν η Βέροια προηγήθηκε είδε ο 43χρονος τεχνικός ότι ο Παναιτωλικός χρειάζεται αλλαγές. Η… τακτική αυτή ακύρωσε μεμιάς όλες τις κινήσεις του Θεσσαλονικιού κόουτς. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η πρώτη αλλαγή έγινε στο 75ο λεπτό, δίνοντας μόλις ένα τέταρτο χρονικό περιθώριο για… ανατροπές που μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει στην Ελλάδα (και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα).

Η αναπόφευκτη ήττα από την Βέροια – που ήθελε περισσότερο το ματς – θα έπρεπε να έχει προκαλέσει πολλά «ταρακουνήματα» στις τάξεις του Παναιτωλικού. Παρόλα αυτά η ήττα θεωρήθηκε «δίκαιη». Και το χειρότερο είναι πως για κάποια μέλη της ομάδας η εικόνα του Παναιτωλικού ήταν «ικανοποιητική», συνεπώς δεν χρειάζεται βελτίωση. Το μοναδικό πρόβλημα που εντοπίστηκε ήταν «οι στημένες φάσεις»!

Η λογική του «ότι έγινε, έγινε» δεν υπάρχει στον αθλητισμό. Η βελτίωση που χρειάζεται ο Παναιτωλικός είναι άμεση. Ο Χάβος και οι παίκτες του έχουν τις δυνατότητες να το πετύχουν. Ίσως χρειάζονται και το… κατάλληλο κίνητρο από την διοίκηση της ΠΑΕ Παναιτωλικός, η οποία πρέπει να αντιδράσει άμεσα εάν θέλει να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας. Μπορεί ο Παναιτωλικός να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +5 από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά όπως πάει, απομακρύνεται ο στόχος της «γρήγορης παραμονής». Οι ομάδες είναι λίγο ή πολύ ισοδύναμες από την 8η θέση και κάτω…

Τα δύο παιχνίδια με τους Κρητικούς (Πλατανιάς και ΟΦΗ) ο Παναιτωλικός θέλει οπωσδήποτε 4-6 βαθμούς. Μην ξεχνάτε δε ότι μετά την διακοπή για τις γιορτές, το πρόγραμμα του Παναιτωλικού δυσκολεύει επικίνδυνα (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός).

Κωνσταντίνος Φλωρόπουλος
Κωνσταντίνος Φλωρόπουλοςhttps://agriniovoice.gr
Γεννήθηκα στο Αγρίνιο στις 29 Νοεμβρίου 1989. Επέλεξα να σπουδάσω σε Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, στο ΚΑΡ του Sport-fm. Το 2011 ίδρυσα το agriniovoice.gr. Από το 2005 υπήρξα εργαζόμενος στην Εφημερίδα «Αναγγελία» μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Έκτοτε έγινα ο Εκδότης της Εφημερίδας. Είμαι επίσης διαχειριστής στο croc.gr.
spot_img

Διαβάστε επίσης: