Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το μεγάλο ραντεβού του εναλλακτικού Τουρισμού στην «Nostos 2017», συμμετέχοντας και στηρίζοντας τον εξαιρετικά σημαντικό και στρατηγικά στοχευμένο αυτόν εκθεσιακό θεσμό.

Στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων θα υλοποιηθούν:

-Tο Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στις 09:00 π.μ. στην Αίθουσα 2 της Nostos, Ημερίδα εργασίας με θέμα «Οι Κοινές Πολιτιστικές μας αξίες σε κοινές Πολιτιστικές διαδρομές» όπου θα παρουσιαστεί η εφαρμογή βέλτιστης πρακτικής Περιφερειακών Κανονισμών Πολιτιστικής Διαδρομής από εκπροσώπους της Περιφέρειας της Λάτσιο, τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα από τη λειτουργία παρόμοιου είδους τουριστικών μοντέλων πολιτιστικών διαδρομών σε άλλους Ευρωπαϊκούς Δήμους από εκπροσώπους της “Comunita Montana” της Περιφερειακής Ενότητας Ανιένε και το όραμα ανάπτυξης ενός νέου καινοτόμου εναλλακτικού μοντέλου οικονομίας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

-Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στην Αίθουσα 3 της Nostos, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ο Δήμος Ναυπακτίας θα παραθέσουν Συνέντευξη Τύπου, στα πλαίσια της Υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας και της ASSOCIAZIONE EUROPEA «NikolaosRoute – La Via Nicolaiana® Ευρωπαϊκή Διαδρομή Αγίου Νικόλαο των Μύρων» και παρουσίασης των αποτελεσμάτων των τριήμερων εργασιών.

Παράλληλα θα υπάρχει παρουσίαση video από το πιλοτικό πρόγραμμα περιπατητικής τουριστικής διαδρομής που έλαβε χώρα τον Ιούλιο στην Αιτωλοακαρνανία και αφορούσε/εξιστορούσε (telling/story) το κομμάτι της Ιστορικής προσκυνηματικής διαδρομής στα μοναστήρια του Αγίου Νικολάου στην Αιτωλοακαρνανία. Θα παρουσιαστούν τα ιστορικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής με θεματική αναφορά στην υλική και άυλη κληρονομιά του Αγίου Νικολάου καθώς και των τουριστικών προγραμμάτων της περιπατητικής τουριστικής διαδρομής στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης θα υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης των επιχειρηματιών και κάθε ενδιαφερόμενου για τα νέα επενδυτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, για τις Cloud Υπηρεσίες που παρέχονται από το Επιμελητήριο και τη δυνατότητα δημιουργίας βιτρίνας των προϊόντων της κάθε επιχείρησης καθώς και προβολής των τουριστικών επιχειρήσεων του νομού σε 9 γλώσσες, στην Ηλεκτρονική Αγορά του Επιμελητηρίου αλλά ταυτόχρονα και στις Πανελλαδικές διαδικτυακές πύλες: www.directmarket.gr και www.filoxeno.com, καθώς και για τη δυνατότητα Απόκτησης Ψηφιακής Υπογραφής νέας γενιάς και τα πλεονεκτήματα της.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας απευθύνει κάλεσμα για επίσκεψη στο περίπτερό του που θα λειτουργεί στην Nostos Expo καθ’ όλη την διάρκεια της Έκθεσης, από 13 έως και 16 Οκτωβρίου 2017, στην Ναύπακτο.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος