Είκοσι πέντε λάτρεις της Φύσης έγιναν μία μεγάλη παρέα και απόλαυσαν την ανοιξιάτικη λιακάδα της Κυριακής (2 Απριλίου) κάνοντας έναν ωραίο περίπατο μέχρι την αμμουδιά του Φωτμού.

Ο περίπατος στις ομορφιές της Μυρτιάς ξεκινάει πάντα από την ταβέρνα Μπίκα στον Αϊλιά και κάθε φορά επιλέγεται ένας άλλος προορισμός. Η χρονική διάρκεια του περιπάτου είναι ανάλογη του προορισμού που επιλέγεται.

Αυτή τη φορά επιλογή των “Περιπατητών” ήταν η παραλία της Τριχωνίδας, όπου το φως μοιάζει να είναι πιο έντονο από κάθε άλλο σημείο της. Ο τόπος αυτός λάμπει όσο κανένας άλλος. Από αυτό του το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό βγαίνει και η λέξη “Φωτμού”.

Αφήνοντας πίσω τους τον καταπράσινο κάμπο οι πεζοπόροι πέρασαν από τα περίφημα Λουτρά Μυρτιάς, την ωραιότερη ίσως τοποθεσία της λίμνης Τριχωνίδας, και περπατώντας δίπλα στο κύμα, έφτασαν στο παλιό και ξεχασμένο πια μοναστήρι, χτισμένο το 1559. Από κει κατευθύνθηκαν στη μεγάλη αμμουδιά που άρχισε τα τελευταία χρόνια να γίνεται γνωστή, αφού διοργανώνονται εκεί κατά καιρούς διάφορες ωραίες εκδηλώσεις.

Στην περιοχή διασώζεται ικανός αριθμός ενυδρίδων, αν και πολύ μικρότερος απ’ ό,τι ήταν παλιά. Οι ενυδρίδες ή βίδρες βρίσκουν καταφύγιο σε σπηλιές των ασβεστολιθικών βράχων, η είσοδος των οποίων όμως βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού, γι’ αυτό και είναι δύσκολο (όχι πάντως ακατόρθωτο) να εντοπιστούν αυτά τα πανέμορφα ζώα.

Οι “Περιπατητές” της Κυριακής ήταν ενθουσιασμένοι από την ανοιξιάτικη αυτή εμπειρία και ο καθένας με τον τρόπο του δήλωνε ότι θέλει να επαναληφθεί η πεζοπορία σ’ αυτό το παραδεισένιο μέρος της Τριχωνίδας.

Γίνετε φίλοι των “Περιπατητών Μυρτιάς” ΕΔΩ ώστε να ενημερώνεστε εγκαίρως για κάθε περίπατο που διοργανώνεται. Κρατήστε και το τηλέφωνο του Δημήτρη που κρατάει το ρόλο του συντονιστή: 6948 722952.

Δείτε φωτογραφίες:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος