Επισκέφτηκε επίσης το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας

Στη Βόνιτσα περιόδευσε την Πέμπτη 21 Ιουνίου ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και συζήτησε για τα προβλήματά τους. Όπως είπε, θεωρεί «κομβική την επανεκκίνηση του έργου Αμβρακίας Βόνιτσας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς». Τόνισε, μάλιστα, ότι «η αργοπορία του έργου έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχεια στον φόρο αίματος που όλα αυτά τα χρόνια πληρώνει λόγω του κακού οδικού δικτύου η ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε διάλογο με καταστηματάρχες της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε για τα ζητήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ο υποψήφιος Βουλευτής είπε πως «η Ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση πλήρωσε ακριβά την πολιτική και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και χρειάζεται ουσιαστική στήριξη και όχι προεκλογικές παροχές εξαγοράς».

Ανέφερε δε κάποιες από τις βασικές θέσεις του «Σχεδίου Ελλάδα» του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ που στοχεύουν στη στήριξη και ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και είναι:

  1. Η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%.
  2. Η μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Ο υψηλός συντελεστής από το 24% στο 22% και ο χαμηλός από το 13% στο 11%.
  3. Η πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότησης) για τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.
  4. Η πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις.
  5. Η πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  6. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
  7. Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επιπλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις υπολογίζεται ως έξοδο και εκπίπτει της φορολογίας με συντελεστή αυξημένο κατά 50%.Η απαλλαγή από την φορολογία με 150 ευρώ για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Επίσκεψη στο Κ.Υ. Βόνιτσας

Ο κ. Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας. Συζήτησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κι ενημερώθηκε για το ζήτημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει κατά καιρούς το Κέντρο. Επεσήμανε δε ότι «το ΕΣΥ δημιουργήθηκε από τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη του τόπου, το ΠΑΣΟΚ και σε πείσμα όλων, το Κίνημα Αλλαγής θα παλέψει όχι μόνο να το κρατήσει όρθιο, αλλά να το αναγεννήσει, αναφέροντας μερικές από τις προτάσεις του».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος