«Οι πολίτες αναγνωρίζουν το έργο μας» υποστήριξε ο Περιφερειάρχης

Περιοδεία στο Αγρίνιο πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/4) ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας. «Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας αναγνωρίζουν το έργο και το αποτύπωμα της περιφερειακής αρχής και, κυρίως, τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχουμε ήδη καταθέσει για την επόμενη μέρα» υποστήριξε ο κ. Κατσιφάρας.

Συναντήθηκε και συνομίλησε με πολίτες, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του στην Αιτωλοακαρνανία. «Στους δύσκολους καιρούς της κρίσης κρατήσαμε όρθια την περιοχή και αυτό είναι κάτι που φαίνεται σ’ όλη την Αιτωλοακαρνανία. Συνεχίζουμε το έργο μας, υλοποιούμε σήμερα στην περιοχή έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, βελτιώνοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών», είπε ο κ. Κατσιφάρας, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο αναμόρφωσης των εγκαταστάσεων του παλιού Νοσοκομείου, το οποίο δρομολογείται ώστε να φιλοξενηθούν εκεί δομές και υπηρεσίες υγειονομικού χαρακτήρα.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα οδοποιΐας που βρίσκονται σ’ εξέλιξη, αλλά και στην μεγάλη παρέμβαση για την συντήρηση της Εθνικής Οδού Αγρινίου- Καρπενησίου και Αγρινίου – Θέρμου, όπου μετά την έγκριση απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο, υπογράφεται σύμβαση με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσκεψη και στον Βάλτο

Στην πρώην επαρχία Βάλτου συνέχισε την περιοδεία του στον Νομό ο κ. Κατσιφάρας, ο οποίος υποστήριξε πως «Η Περιφέρεια στήριξε και στηρίζει την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, νοιάζεται στην πράξη μ’ έργα και ουσιαστικές παρεμβάσεις για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Δυτικής Ελλάδας, ιδίως δε τους νέους».

Ο Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με πολίτες και φορείς σε Τοπικές Κοινότητες της πρώην επαρχίας Βάλτου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν αφήσαμε, δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη».

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στα έργα οδοποιΐας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην σταθερή μέριμνα της Περιφέρειας να κρατάει σε καλή κατάσταση και ασφαλή τα επαρχιακά οδικά δίκτυα σ’ όλη την Αιτωλοακαρνανία, με συντηρήσεις, αποκαταστάσεις και παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος