«Θα απελευθερώσουμε τις… σκλαβωμένες δυνάμεις της Αιτωλοακαρνανίας!» τόνισε ο κ. Φαρμάκης

Επισκέψεις στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος το πρωί της Τρίτης (14/5) συναντήθηκε με πολίτες στο Αγρίνιο και το απόγευμα περιόδευσε στη Ναύπακτο, όπου μεταξύ άλλων επαφών, επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων Δημοτικών Συνδυασμών της πόλης και συναντήθηκε με τους υποψηφίους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.

«Μας ενώνουν τα προβλήματα της Ναυπάκτου και της Αιτωλοακαρνανίας και όλοι μαζί, μετά τις εκλογές, θα δουλέψουμε για να ξεπεράσει η περιοχή μας τη χρόνια εγκατάλειψη από την απερχόμενη περιφερειακή Αρχή» ήταν το μήνυμα του κ. Φαρμάκη, ο οποίος πρόσθεσε πως ένα από τα πρώτα ζητήματα που πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί στη Ναύπακτο είναι η αναβάθμιση της πόλης ως πόλος έλξης επισκεπτών (μεταξύ άλλων με την διεθνοποίηση της ιστορικής για όλη την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή ιστορία, Ναυμαχίας της Ναυπάκτου).

«Θα είμαστε η επόμενη Περιφερειακή Αρχή. Και για εμάς, μόνος αντίπαλος είναι τα προβλήματα και μόνος σύμμαχος, η τοπική κοινωνία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, που κατά τη διάρκεια των επαφών του είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους φορείς και τους πολίτες, τις στρατηγικές προτεραιότητες της παράταξής του για την Αιτωλοακαρνανία, κάνοντας λόγο για «απελευθέρωση των… σκλαβωμένων δυνάμεων του Νομού».

Οι προτεραιότητες για την Αιτωλοακαρνανία

Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε ότι πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες έργων που θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όπως η σύνδεση του Πλατυγυαλίου και του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό ή η Αμβρακία Οδός, ώστε να διεκδικηθούν και να δρομολογηθούν οι διαγώνιοι άξονες Αγρινίου – Καρπενησίου και Αντιρρίου – Άμφισσας – Λαμίας, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία και για την περιοχή της Ναυπάκτου.

Δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει στο προσκήνιο τον δυτικό σιδηροδρομικό άξονα που θα συνδέει το Αντίρριο με την Ηγουμενίτσα, αλλά και τα Γιάννενα, ενώ ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στην ανάγκη σημαντικής βελτίωσης του οδικού άξονα που συνδέει τη Ναύπακτο με το Θέρμο και τον Προυσσό.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επανάλαβε ότι στόχος της δικής του θητείας θα είναι μία πλήρης και αναλυτική καταγραφή και κατάρτιση καταλόγου τοπικά παραγόμενων προϊόντων, των χαρακτηριστικών και των ποσοτήτων τους, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγικούς φορείς και τους συλλογικούς φορείς εκπροσώπησης τους, με στόχο την προώθησή τους δυναμικά στις αγορές της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Επιπροσθέτως, μεταξύ των προτεραιοτήτων του θα είναι η άμεση εφαρμογή πολεοδόμησης των δύο επιχειρηματικών πάρκων του Αγρινίου καθώς και των περιοχών Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Αμφιλοχίας – Βόνιτσας.

Τέλος, επαναλαμβάνοντας πως «η μεγάλη δύναμη της Αιτωλοακαρνανίας είναι το νερό», ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η περιοχή μπορεί να εκτοξευθεί και να κατακτήσει πρωτεύοντα ρόλο στην χώρα, δημιουργώντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας, εάν διεκδικήσει δίκαια αντισταθμιστικά οφέλη από τα νερά της που εκμεταλλεύεται το λεκανοπέδιο της Αττικής και άλλες περιοχές, αλλά και προσελκύει επενδύσεις παραγωγής ενέργειας (υδροηλεκτρικά έργα), μετατρέποντας το νερό σε ενεργειακή ισχύ για όλη τη χώρα.

«Σκεφτόμαστε τοπικά και θα δράσουμε… υπερτοπικά» τόνισε, αναφέροντας ότι ως Περιφερειάρχης θ’ αναλάβει πρωτοβουλίες για συνεργασίες μεταξύ των Δήμων της περιοχής, αλλά και μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τις γειτονικές Περιφέρειες.

Οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες

Ο κ. Φαρμάκης θα πραγματοποιήσει την προσεχή Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 8.30 μ.μ., ανοικτή συγκέντρωση και ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλ. Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο). Στην εκδήλωση, θα παραστεί και θα χαιρετίσει και ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός, κ. Βασίλης Κικίλιας.

* Την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, ο κ. Φαρμάκης επέλεξε να πραγματοποιήσει την κεντρική συγκέντρωση και ομιλία του στην Ηλεία, στον ιστορικό και «παγκόσμιο» χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

* Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, ο κ. Φαρμάκης θα βρίσκεται στη μεγάλη πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα και στο γήπεδο της Ε.Α.Π., κατά την οποία θα παραστεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

* Την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ., ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα κλείσει τις κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις του στη γενέτειρά του, το Αγρίνιο, με ανοικτή συγκέντρωση και ομιλία στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος