Σε ηλικία 76 ετών

Σε πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία του Αγρινίου μετά την είδηση θανάτου του συνθέτη, μαέστρου και ερμηνευτή Δημήτρη Παπαποστόλου, ο οποίος «έφυγε» την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 σε ηλικία 76 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου (11:00) στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου και η ταφή του στο Αγρίνιο, στις 16.00.

Ο Δημήτρης Αθ. Παπαποστόλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1943. Περάτωσε στο Αγρίνιο τις σπουδές μέσης εκπαίδευσης και στη συνέχεια μαθήτευσε στο Ελληνικό Ωδείο και αργότερα στο Εθνικό Ωδείο, στο οποίο σπούδασε ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική. Διακρίθηκε ως καλλιτεχνικός δ/ντής τόσο της μικτής χορωδίας «Ορφεύς» Αγρινίου, όσο και της «Πειραματικής Χορωδίας» και του Συνόλου οργάνων «Ρrο Αrte».

Tον Απρίλιο του 1973 πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, όπου δημιούργησε το συγκρότημα «Ελληνικός Απόηχος» (Παν/μιο Μαίρυλαντ) παρουσιάζοντας κυρίως αντιστασιακά τραγούδια απαγορευμένα στην τότε Ελλάδα. Το 1974 κυκλοφόρησε στην Αμερική τον δίσκο «Cyprus 74» διαθέτοντας τα έσοδα για την ανακούφιση των Κυπρίων προσφύγων. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1976.

Έχει γράψει πολλά έργα εκκλησιαστικής πολυφωνικής μουσικής. Συνέθεσε επίσης Λειτουργία με οργανική συνοδεία («Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία»), που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 1988 σε μορφή ορατόριου (στο ανοικτό θέατρο της Καλαμάτας) από τον «Ορφέα Τριπόλεως» και άλλες 5 ελληνικές χορωδίες. Το ίδιο έργο παίχτηκε στην Τρίπολη τον Απρίλιο του 1989.

Ο Δημήτρης Παπαποστόλου έγραψε επίσης και τον ύμνο του Παναιτωλικού.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος