Το Σάββατο 2 Μαρτίου

Οι Εκδόσεις Πηγή, ο Μορφωτικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Καμαρούλας Αγρινίου και η συγγραφέας Νικολέττα Δανιά παρουσιάζουν το βιβλίο «Παράθυρο στην Ύπαρξη» στο Αγρίνιο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Μορφωτικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Καμαρούλας, στο Αγρίνιο, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 18:30.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ολυμπία Κανιώτη (Αστυνομικός- ποιήτρια). Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Έφη Μάνου-Σεϊτανίδη (συνταξιούχος εκπαιδευτικός) και Χαρίλαος Σανδαλίδης (Δάσκαλος). Θα συνοδεύσει με την κιθάρα του ο Νίκος Δημούσης (Μουσικός-Εκπαιδευτικός).

Η Συγγραφέας

H Νικολέττα Δανιά του Ανδρέα και της Φωτεινής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καμαρούλα Αγρινίου. Σπούδασε Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργάστηκε για κάποια χρόνια στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια ζει κι εργάζεται ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη. Η τέχνη του λόγου τη συγκίνησε από την πρώιμη παιδική της ηλικία. Το Ανθολόγιο του Δημοτικού τής έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα και από τότε που έμαθε να γράφει, εκφράζεται ποιητικά. Της άρεσε πάντα να δίνει πρωτότυπες και δικές της αναλύσεις στα λογοτεχνικά κείμενα. Η φύση κι ο απλός και φυσικός τρόπος ζωής κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων στο χωριό αποτέλεσαν σταθερή πηγή έμπνευσης για τα δημιουργήματά της. Η αγάπη της κι ο θαυμασμός της για τον Κόσμο και τη Δημιουργία, αλλά και για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη, βρίσκουν τρόπο να εκφραστούν μέσα από τις λέξεις, που περιπλέκονται μεταξύ τους ρυθμικά.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος