Οι εκδόσεις Τσιπούπολη, η Αριάδνη Δάντε, η Αντωνία Στελιανού, η Γαρυφαλιά Παπασωτήρη, η Ελένη Δημητρέλλου, η Θεοδότη Σαΐτη και η Χαρά Κανιούρη παρουσιάζουν το συλλογικό έργο «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στις 11:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Emileon (Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας) σε μια μεγάλη γιορτή αγάπης, στη Γιορτή της Μητέρας.

Το έργο «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται» (Αριάδνη Δάντε, ISBN:978-618-82037-3-0, έκδοση σε CD) κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη και αποτελεί την υλοποίηση του εγχειρήματος της ομώνυμης δράσης, που διοργάνωσε η συγγραφέας και πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-2017, με την συμμετοχή τεσσάρων νηπιαγωγείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδήλωσης

11:00-11:30: Προσέλευση καλεσμένων
Άφιξη των καλεσμένων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Emileon.
11:30-11:45: Έναρξη γιορτής
Η Αριάδνη Δάντε μας καλοδέχεται παραμυθένια με «Το τραγούδι των Ποιητών».
11:45-12:15: «Παντομίμα»
Το 3ο Νηπιαγωγείο Ναυπάκτου μας παρουσιάζει μια «Παντομίμα» με τη συμμετοχή μαμάδων και παιδιών. Ακολουθεί τραγούδι, η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία μας με τις μαμάδες τους.
Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Ελένη Δημητρέλλου.
12:15-12:35: «Η Αλφαβήτα της μαμάς»
Το 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου μας παρουσιάζει την «Αλφαβήτα της μαμάς» και τραγουδάει για την «Καλύτερη μαμά του κόσμου». Ακολουθεί η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία μας με τις μαμάδες τους.
Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Γαρυφαλιά Παπασωτήρη.
12:35-12:55: «Το τραγούδι των μαμάδων»
Το Β΄ τμήμα του 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου μας παρουσιάζει «Το τραγούδι των μαμάδων». Ακολουθεί απαγγελία ποιήματος, η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία μας με τις μαμάδες τους.
Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Χαρά Κανιούρη.
12:55-13:30: «Μαμά, έλα να παίξουμε»
Οι μικροί ποιητές του Β΄ τμήματος του 23ου Νηπιαγωγείου μας χαιρετούν απαγγέλοντας το δικό τους ποίημα για τη μάνα, μανούλα, μαμά. Παίζουν τυφλόμυγα και χορεύουν με τις μανούλες τους. Ακολουθεί η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία μας με τις μαμάδες τους.
Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Αντωνία Στελιανού.
13:30-13:35: «Μαμαδίστικες στιγμές ευτυχίας»
Η Αριάδνη Δάντε μας παρουσιάζει τις «Μαμαδίστικες στιγμές ευτυχίας» του Μονοθέσιου Νηπιαγωγείου Στράτου. Ακολουθεί η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία με τις μαμάδες τους. Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Θεοδότη Σαΐτη.
13:35-15:00: «Χορεύετε;».
Μικροί και μεγάλοι, χορεύουμε βαλς, σάλσα, νησιώτικα και άλλα πολλά.
Υπεύθυνος Επιμέλειας Ήχου : Γιώργος Δήμου
Καλλιτεχνική Υποστήριξη: Δημιουργικό Παιχνιδοβιβλιοπωλείο «Το Φουρφούρι»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος