Τι περιλαμβάνουν τα έργα – «Γραμμή» για τις Δημοτικές Εκλογές έδωσε ο Φώτης Κωστούλας

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα νέα έργα που ετοιμάζονται να γίνουν στο γήπεδο του Παναιτωλικού παραχώρησαν από κοινού το πρωί της Πέμπτης (30/5) ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας και η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Πρόκειται για τα πρώτα έργα που δεν θα χρηματοδοτηθούν από τον κ. Κωστούλα, ενώ όλους τους προηγούμενους μήνες έγινε προσπάθεια από τη νυν διοίκηση της ΠΑΕ υπό την προεδρία του Γεράσιμου Μπελεβώνη, για την πραγματοποίηση των τελευταίων απαιτούμενων παρεμβάσεων ολοκλήρωσης του γηπέδου και υλοποίησης ενός ονείρου που υπήρχε καιρό: Τη δημιουργία Μουσείου.

Έχουν γίνει άλλωστε οι αρχικές μελέτες και παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένες προτάσεις, οι οποίες δρομολογήθηκαν κι εγκρίθηκαν τελικά από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το έργο αφορά την γενικότερη αναβάθμιση του γηπέδου της ομάδας και την διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων, με συνολικό προϋπολογισμό 1.537.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

Αναλυτικά περιλαμβάνει:

  • Προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφης κερκίδας – κατασκευή στεγάστρου στην ανατολική κερκίδα (μικρή), κατασκευή πρότυπου χώρου φιλοξενίας Α.Μ.Ε.Α και διαμόρφωση χώρου φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας.
  • Διαμόρφωση – ανάπλαση πρόσοψης επί της οδού Προυσιωτίσσης, για ασφαλή είσοδο και έξοδο φιλάθλων και διερχομένων στο πεζοδρόμιο της οδού, διαμόρφωση εσωτερικού χώρου στην νότια κερκίδα (πέταλο), δημιουργία χώρου εκδηλώσεων, συνελεύσεων, συνεδρίων.
  • Διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου, σχεδιασμό, κατασκευή, εγκατάσταση εκθεσιακών προθηκών, ανοικτών εκθετηρίων, οργάνωση, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων και διαδραστικών εφαρμογών για τον εκθεσιακό χώρο. Περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες έρευνας, επιστημονικής επιμέλειας και τεκμηρίωσης, συγγραφής εκθεσιακών κειμένων κ.α.

Κωστούλας: «Γραμμή» για Σταρακά εν όψει επαναληπτικού γύρου των Δημοτικών Εκλογών

Ο Φώτης Κωστούλας ευχαρίστησε τόσο τον κ. Βασιλειάδη όσο και την κα. Σταρακά για τη συμβολή τους στην προώθηση της πρότασης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι… ζητά από τον κόσμο του Παναιτωλικού να ψηφίσει την κα. Σταρακά στον δεύτερο γύρο. Είπε σχετικά: «είναι οι πρώτοι εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους κράτους, που έδειξαν από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον και προώθησαν την πρόταση. Κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού και ο κόσμος».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναγιώτης Στεργίου επεσήμανε ότι «είναι ένα σπουδαίο έργο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κωστούλα για την δωρεά της πολυδάπανης μελέτης των έργων, την κ. Σταρακά η οποία έδωσε την ψυχή της για να φθάσουμε ως εδώ και τον υπουργό για το ενδιαφέρον του».

Από την πλευρά της η Χριστίνα Σταρακά είπε ότι «πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, το οποίο είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της άψογης συνεργασίας με τον Παναιτωλικό και τον κ. Βασιλειάδη. Όταν αγαπάς τον τόπο σου πετυχαίνεις πολλά. Είναι το ελάχιστο απέναντι σε έναν άνθρωπο, τον κ Κωστούλα που έχει κάνει τόσα για την ομάδα και την πόλη, ικανά να τον χαρακτηρίσουν ευεργέτη».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «ο Παναιτωλικός πρωτοτύπησε και εδώ, με την ολοκληρωμένη πρόταση που παρουσίασε. Είναι μια πολύ μεγάλη πρωτοβουλία που οφείλεται στον κ. Μπελεβώνη, τον κ. Κωστούλα και στην κα Σταρακά, η οποία έδειξε πάθος για το έργο. Εύχομαι το παράδειγμα του Παναιτωλικού να το ακολουθήσουν και άλλες ομάδες».

Αναλυτική παρουσίαση των έργων μπορείτε να βρείτε στην αρχική σελίδα του site της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ή πατώντας ΕΔΩ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος