Παρουσίαση βιβλίων από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίων, συγγραφείς των οποίων είναι οι:

-Νένα Μπούρα, Εκπαιδευτικός
-Χρήστος Κολοβός, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας
-Κων/νος Σακαρέλος, Εκπαιδευτικός

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:30 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Τα βιβλία που θα παρουσιαστούν είναι:

  • «Είπαμε πολλά και σώνει…» της Νένας Μπούρα, που υπηρετεί στο Δημοτικό Σχολείο Καραϊσκάκη. Το βιβλίο περιλαμβάνει παραδοσιακά, λαϊκά παραμύθια για παιδιά αλλά και για μεγάλους και γι’ αυτό θα μιλήσει η Ρίτσα Πάντσιου, Εκπαιδευτικός.
  • «Επικοινωνία – Οικογενειακή και σχολική πραγματικότητα», του Χρήστου Κολοβού. Το βιβλίο αποτελεί μία ερευνητική προσέγγιση της επικοινωνίας τόσο στο οικογενειακό όσο και στο σχολικό περιβάλλον. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής.
  • «Από το Κρίκελλο στα χνάρια τους… Τα χρόνια της Αντίστασης και του Εμφυλίου» του Κων/νου Σακαρέλου, που υπηρετεί στο Δημοτικό Σχολείο Γαλατά. Το βιβλίο αποτελεί ιστορική καταγραφή γεγονότων της περιόδου της Αντίστασης και του Εμφυλίου. Αφορμή για το έργο ήταν η πολιτική και κοινωνική δράση του Δασκάλου Βασίλη Παπανικολάου. Θα το παρουσιάσει η Ανδρομάχη Παπαζήση, Εκπαιδευτικός.

Συντονιστής της εκδήλωσης: Μαρία Κουρκούνη, Διοικητική Υπάλληλος της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος