Την παρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου «Ψάχνοντας στην Πυθωνία» διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και η Αριάδνη Δάντε. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 στις 19:00 στην αίθουσα του ΚΔΑΠ «Φαντασία».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

19:00-19:15, Καλωσόρισμα. Η Αριάδνη με τους βοηθούς υποδέχονται στην είσοδο του ΚΔΑΠ τους μικρούς φίλους της και τους δίνουν έναν από τους θησαυρούς της θείας Μνήμης. Η ομάδα εθελοντών τακτοποιεί τους μικρούς φίλους στις θέσεις τους.

19:15-19:30, Καλωσόρισμα. Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου χαιρετίζει την εκδήλωση.
Πρόλογος. Η Μαρία Σάρρα παρουσιάζει το βιβλίο και κάνει αναφορά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Απόστολος στην Πυθωνία» που έχει σκοπό να εισαγάγει τους μικρούς μαθητές στον κόσμο του προγραμματισμού μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2015 σε μαθητές κυρίως πρωτοσχολικής ηλικίας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, καθώς και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου.

19:30-20:10, Θεατρικό παιχνίδι. Μια ολόκληρη τάξη (Δ’ τάξη) του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει στη ζούγκλα της Πυθωνίας. Παρούσα στο ταξίδι είναι και η Αριάδνη Δάντε που ανακατεύεται στα πόδια των ζώων της ζούγκλας και ενώ εκείνα ψάχνουν τους θησαυρούς, εξηγεί μέσα από την εικονογράφηση του βιβλίου τι ακριβώς ψάχνουμε να βρούμε.

20:10-20:20, Απονομή αναμνηστικών – Αξιολόγηση. Η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού απονέμει τα διπλώματα συμμετοχής στους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού. Στη συνέχεια, η Αριάδνη εξηγεί στους γονείς και τους μαθητές τους σκοπούς του νέου της βιβλίου και καλεί τα παιδιά να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που έχει στόχο την έρευνα του τρόπου Διδακτικής της Πληροφορικής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Οι εθελοντές συλλέγουν τα ανώνυμα ερωτηματολόγια. Τα ερωτηματολόγια θα μηχανογραφηθούν και τα αποτελέσματα της έρευνας θα σταλούν με αναφορά στη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου.

20:20-21:00, Συζήτηση – Παιχνίδι. Οι γονείς, εκπαιδευτικοί και τα παιδιά που επιθυμούν, μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις στη συγγραφέα. Τα παιδιά σκέφτονται και γράφουν πέντε από τα χαμένα αντικείμενα της Θείας Μνήμης.

Η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Μέρος των πωλήσεων του βιβλίου θα διατεθεί για την εξασφάλιση της χορήγησης του σχολικού πρωινού σε παιδιά για το σχολικό έτος 2015-16.

kammenos6

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος