Με πληθώρα εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα περνούν οι μέρες στον Δήμο Αγρινίου. Eκδηλώσεις που εντάσσονται σε προγράμματα μορφωτικής και ψυχαγωγικής απασχόλησης και αφορούν μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα (14/12) υλοποιήθηκαν τα Βιωματικά Εργαστήρια για παιδιά: «Ένα δέντρο μια φορά» και «Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι» στη Δημοτική Αγορά. Επίσης στη Πλατεία Μελίνας Μερκούρη, δυνατό χειροκρότημα αποκόμισαν το παιδικό τμήμα kids R.N.B. και το Εφηβικό Power R.N.B και Solo R.Ν.Β της Κ.Ε.Δ.Α.

ΧορευτικάΤην Τρίτη (15/12) οι μαθητές του 3ου, 4ου, 15ου και 17ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στη Πλατεία Χριστοφόρου Μητροπολίτου, με στολίδια που κατασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές, ενώ το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, «κέντρισαν το ενδιαφέρον» τα Παραδοσιακά Χορευτικά Τμήματα από τον Λαογραφικό Όμιλο της ΓΕΑ.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

11:00 Τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου κατασκευάζουν «Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια» από κούτες, στη Δημοτική Αγορά.
11:30 Οι νέοι με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα» Νομού Αιτ/νιας, στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στη πλατεία Δημάδη.
18:00-20:00 Χριστουγεννιάτικες κάρτες, στολίδια και στολισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Παιδικό Τμήμα Βιβλιοθήκης).
20:00 Το θεατρικό τμήμα για παιδιά της Κ.Ε.Δ.Α παρουσιάζει την παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τίτλο: «Το πλυντήριο του Αη Βασίλη» στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Από 17 έως και 21 Δεκεμβρίου επισκεφτείτε το Bazaar που πραγματοποιείται από την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

18:00-20:00 «Γλυκά Χριστούγεννα με άχνη και κανέλα».
Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής παρέα – με το «Φον Κουραμπιέ» και τον «Κόμη Μελομακαρόνη» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Παιδικό Τμήμα Βιβλιοθήκης).
18:30 Χορευτικά και Χορωδία από το σύλλογο «Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου» στη πλατεία Μελίνας Μερκούρη.
19:30 «ΑΝ» Θεατρικό δρώμενο βασισμένο σε μια ιδέα της Μαρίνας Καραφά και σε αυτοσχεδιασμούς των παιδιών. Παιδικό Θεατρικό Τμήμα Καλυβίων, στη πλατεία Μελίνας Μερκούρη.
20:00 Χορωδία από το «Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης» της κ. Παπαδημητρίου-Κορκοντζέλου Κατερίνας στη πλατεία Δημοκρατίας.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

11:00 Συναυλία από το «Ωδείο Δυτικής Ελλάδος» της κ. Ανδριοπούλου Ρέας, στη πλατεία Δημοκρατίας.
11:30 Τα… ξωτικά ξεκλέβουν χρόνο, βγαίνουν από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και παίζουν με τα παιδιά στην παιδική χαρά.
11.30 Η «ακτίνα Εθελοντισμού» του Δήμου Αγρινίου πραγματοποιεί δράση στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό (παλαιά σφαγεία). Θα στολιστεί ένα διαφορετικό δέντρο με… βιβλία, ένα «δέντρο γνώσης». Στη συνέχεια, τα βιβλία θα δοθούν σε περιφερειακές βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και σχολείων του Δήμου.
12.00 Συναυλία από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αγρινίου με τίτλο «Σπάει ένα ρόδι η μουσική», με κάλαντα και ιστορίες από περιοχές της Ελλάδας, για τις ημέρες των Χριστουγέννων στη πλατεία Δημοκρατίας. Υπεύθ. Τμήματος Χορωδίας (παιδιών & ενηλίκων) Γρέντζελου Ευσταθία, του Τμήματος Ορχήστρας Αθανασόπουλος Γιώργος και του Τμήματος Κρουστών Φεγγούλης Μάκης.
13:00 Σύλλογος Προσκόπων Αγρινίου «Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί. Το αξίζει. Γίνε ο Άγιος Βασίλης του».
17:00-19:00 O Σύλλογος Αρτοποιών Αγρινίου παρουσιάζει στην κεντρική πλατεία τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Πίτα που έχει γίνει ποτέ και πολλά ακόμη Χριστουγεννιάτικα γλυκά.
19:00-21:00 Χορευτικά από το Τμήμα Ενηλίκων της Κ.Ε.Δ.Α., τμήμα Δ.Ε. Αγίου Κωνσταντίνου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του Κ.Α.Π.Η Δήμου Αγρινίου στη πλατεία Δημοκρατίας.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

11:00 Το ΚΔΑΠ «Φαντασία» του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Να καλωσορίσουμε τα Χριστούγεννα στη Χώρα της Φαντασίας με κατασκευές, γιορτινές λιχουδιές, θεατρικά δρώμενα, μουσική και χορό», στη Δημοτική Αγορά.
19:00 Ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας στολίζει το δέντρο της πλατείας του Αγίου Κων/νου και παρουσιάζει ήθη και έθιμα Μικρασιατών (αίθουσα Δημοτικού καταστήματος Αγίου Κωνσταντίνου).
21:00 Χορεύουμε για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Μια συνδιοργάνωση των Χορευτικών τμημάτων του Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α.) και του Λαογραφικού Ομίλου της Γ.Ε.Α., με τη συμμετοχή των Συλλόγων: Ποντίων Αιτ/νιας «Δ. Ψαθάς», «Παγκρήτιος», «Οι Ρίζες», «Χοροστάσι», «Θεστιείς», «Αιτωλός», Σύλλ. «Ζευγαρακίου» και «Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Αγρινίου». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου και είναι φιλανθρωπικού σκοπού. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

  • Επίσης η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου διοργανώνει Bazaar στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2015 για τα αδέσποτα, στο Εντευκτήριο Τρένου (10:00-22:00) με θέμα: «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των αδέσποτων καλύτερη».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος