Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Τσίπρας ζήτησε πρόωρες εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας που ζήτησε την διάλυση της Βουλής και πρόωρες Εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Ο Πρωθυπουργός, δύο εβδομάδες μετά την ήττα που υπέστη σ’ Ευρωεκλογές και Αυτοδοικητικές Εκλογές, ζήτησε από τον ΠτΔ την διάλυση της Βουλής και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Όπως γνωρίζετε έχω προαναγγείλει ότι προτίθεμαι να ζητήσω την διάλυση της Βουλής» είπε μπροστά στις κάμερες ο κ. Τσίπρας. «Ήρθα εδώ δεδομένου ότι από την επομένη των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη -δεδομένου ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξάγονταν τον Οκτώβριο -παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου 4 περίπου μηνών πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονήσει κινδύνους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας». Είπε επίσης ότι «έχουμε μπει σ’ έναν ενάρετο κύκλο στην ελληνική οικονομία που δεν πρέπει να διαταραχθεί».

«Με αυτά τα δεδομένα σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές για την ανανέωση της λαϊκής εντολής» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Κύριε Πρωθυπουργέ αποδέχομαι το αίτημά σας» επικαλούμενος το σχετικό άρθρο του Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό αναμένεται να εξαγγείλει ο Τσίπρας

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος