Όμορφη εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο

Με συμμετοχή περισσότερων από 450 παιδιών πραγματοποιήθηκε φέτος η 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Αγρίνιο, με θέμα «όταν το συναίσθημα γίνεται τραγούδι…». Την συνάντηση, που έγινε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, διοργάνωσε το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Λειτουργών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου και το Μουσικό Σύλλογο Αγρινίου «ΟΡΦΕΑ».

Εκδήλωση πρωί και απόγευμα

Το πρωί της Πέμπτης 16 Μαΐου, την εκδήλωση άνοιξε η κα. Χριστοφορούλα Λιάτσου εκ μέρους του Δικτύου Στήριξης Μαθητών και χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Παναγιώτης Μποκώρος, Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Μουσικής, ο κ. Νίκος Παπαδογιώργος εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λειτουργών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου και ο κ. Θέμης Γαμβρούλης, Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «Ορφέας». Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την εκπρόσωπο του Δικτύου κ. Ειρήνη Μακρυπούλια.

Πήραν μέρος με την ακόλουθη σειρά τα σχολεία: 6ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, 1ο Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου, Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και τέλος το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου.

Τα ποιήματα απήγγειλαν μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Στην εκδήλωση ακούστηκαν ποιήματα σπουδαίων ποιητών και υπέροχα τραγούδια μεγάλων συνθετών, που έχουν τραγουδήσει λαμπροί καλλιτέχνες. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών σε μαθητές, Διευθυντές, Υπεύθυνους Μουσικούς και Εκπαιδευτικούς των Σχολείων.

Τις χορωδίες παρακολούθησαν οι μαθητές του 4ο Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου «Μαρία Δημάδη, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αγρινίου, γονείς, εκπαιδευτικοί, φίλοι και πολλοί άλλοι.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μετά από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς πήραν μέρος με την ακόλουθη σειρά τα σχολεία: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου, Χορωδία Ένωσης Γυναικών Παναιτωλίου «Η Τριχωνίδα», 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου και 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου.

Τα ποιήματα απήγγειλαν μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Η παρουσίαση έγινε από τις κυρίες: Ελένη Στάμου και Σωτηρία Τσούκα. Την εκδήλωση έκλεισε τιμητικά -όπως κάθε χρόνο- με τη συμμετοχή της, η 40μελής χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «ΟΡΦΕΑΣ».

Την απονομή των αναμνηστικών έκαναν οι κ.κ.: Παναγιώτης Μποκώρος, Ρένος Χριστοδουλίδης Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων Β/θμιας Εκπαίδευσης και η κ. Αντιγόνη Ασημακοπούλου εκπρόσωπος του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «ΟΡΦΕΑ».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος