Εκδήλωση στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 εκδήλωση στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Μεσολογγίου.

Στα μέλη της δομής απευθύνθηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αναστάσιος Σκαρμούτσος, σημειώνοντας: «Μέσα από τις υποδομές του, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου φροντίζει ώστε κάθε ημέρα του χρόνου οι ηλικιωμένοι να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες, υποστήριξη, σεβασμό και οφειλόμενη τιμή. Η διοίκηση και το προσωπικό του ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε κάθε ευκαιρία και με κάθε δυνατότητα, εκφράζουν τα ειλικρινή τους αισθήματα απέναντι στους συνανθρώπους μας που διανύουν την Τρίτη ηλικία, θεωρώντας τους αναπόσπαστα και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η προβολή της ταινίας του Γιώργου Κορδελά «Η Ρόζα της Σμύρνης».

Επίσκεψη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου στο Σελίβειο Γηροκομείο

Οι Κοινωνικές Δομές του Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, «Κέντρο Κοινότητας» και «Κοινωνικό Παντοπωλείο», πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Όπως επισημάνθηκε από τα μέλη των Δομών «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε με το στελεχιακό δυναμικό του Σελίβειου Γηροκομείου αλλά και να συνομιλήσουμε με τους ηλικιωμένους που διαβιούν εκεί, ανταλλάσσοντας ευχές.

Ο χρόνος της επίσκεψης δεν ήταν πολύς, ήταν όμως πολύτιμος. Αρκεί να ανοίξεις την πόρτα τους, να τους πεις μια γλυκιά κουβέντα, ένα «χρόνια πολλά» και τα πρόσωπα και οι ψυχές τους αμέσως ζεσταίνονται. Οι Κοινωνικές Δομές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το προσωπικό του Γηροκομείου για τη φιλοξενία, τους ηλικιωμένους για την εγκάρδια υποδοχή τους και ευελπιστούν στην υλοποίηση από κοινού μελλοντικών δράσεων».

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία τα στελέχη των Κοινωνικών Δομών είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-16:00.

Διεύθυνση: Σταυροπούλου 31 – Ισόγειο (Ραδιομέγαρο).
Τηλ. 26313-63417 (Κέντρο Κοινότητας) – 2631353457 (Κοινωνικό Παντοπωλείο).

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος