Τορουνίδης: «Συνεργασία πολιτικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων για να μπει η Αιτωλοακαρνανία σε αναπτυξιακή πορεία»

Ζητήματα που αφορούν στην τοπική οικονομία, στην παραγωγή και στην εξωστρέφεια των προϊόντων της Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αθ. Τορουνίδης στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Τσιχριτζή και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου με κοινή συνισταμένη την ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των Βουλευτών με την Αυτοδιοίκηση και τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της Αιτωλοακαρνανίας.

«Αν υπήρξε ένας λόγος που δεν αξιοποίησε η Αιτωλοακαρνανία τα πλεονεκτήματά της ήταν το ότι δεν καθίσαμε όλοι μαζί να καταρτίσουμε ένα συνολικό σχέδιο για την επόμενη μέρα. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα master plan για τον τόπο μας ώστε να βάλουμε την Αιτωλοακαρνανία σε δημιουργική και παραγωγική πορεία, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία τους αντίστοιχους πόρους», επεσήμανε ο υποψήφιος Βουλευτής.

Ο κ. Τορουνίδης αναφέρθηκε και στους τομείς του προγράμματος του ΚΙΝΑΛ για την άμεση τόνωση της επιχειρηματικότητας, τ’ οποίο -όπως είπε- περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • -Μείωση των έμμεσων φόρων σε τομείς και κλάδους που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανεκκίνηση της Οικονομίας όπως η εστίαση, ο τουρισμός, το κρασί, οι ζυθοποιίες.
  • -Κίνητρα σε όσους επενδύουν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Να προχωρήσουμε σε στοχευμένη και σημαντική μείωση του χρόνου απόσβεσης μιας επένδυσης με προστιθέμενη αξία.
  • -Απαλλαγή για 3 χρόνια από συνταξιοδοτικές εισφορές νέους που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα.
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος