Δράσεις για την Ημέρα των Μουσείων

Η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Αγρινίου και το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας συνεργάστηκαν για ν’ αποκτήσει η Πόλη του Αγρινίου Μουσείο Καπνού.

Ο χώρος, λοιπόν, του πρώην Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου μεταβιβάζεται στον Δήμο Αγρινίου, αφού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποδέχθηκε την πρόταση και σύντομα ο χώρος θα παραχωρηθεί στον Δήμο, για ν’ αξιοποιηθεί σαν πολυχώρος πολιτισμού με στόχο την δημιουργία Μουσείου Καπνού.

Η Αρχαιολογική Εταιρεία, σε ανακοίνωσή της σχετικά αναφέρει:

«Η Υπόθεση αυτή σαν υπόθεση ταυτότητας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Αγρινίου στόχος μας είναι να στηριχθεί στην ενεργητική συμμετοχή των Φορέων που μπορούν να συνδράμουν στη διαμόρφωση της τελικής μελέτης και στην χρηματοδότηση του έργου. Η εταιρεία μας που από την ίδρυση της εστίασε την δράση της στην ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής μας, αναλαμβάνει να κρατήσει αναμμένη την δάδα αυτής της πρωτοβουλίας του Μουσείου Καπνού και γι’ αυτό σας καλούμε όλους στο χώρο του Καπνικού Σταθμού, την ημέρα των Μουσείων στις 18 Μαΐου 2019, να σας ξεναγήσουμε στους χώρους του, να μιλήσουμε για την ιστορία αυτού του Μνημείου και με την δική σας συμμετοχή να δρομολογήσουμε τις ενέργειες για την γρηγορότερη υλοποίηση αυτού του έργου. Άλλωστε η πρόσφατη συνεργασία της Εταιρείας μας με το ΤΕΕ και τον Δήμο Αγρινίου έχει δώσει μια δυναμική πολύ χρήσιμη και αναγκαία για την προώθηση τέτοιων εμβληματικών για την πόλη μας ενεργειών».

Ημέρα των Μουσείων

Στο πλαίσιο της Ημέρας των Μουσείων, η Αρχαιολογική Εταιρεία διοργανώνει δράσει, οι οποίες περιλαμβάνουν:

Ώρα 11.00: Παρουσίαση της Ιστορίας του Κ.Σ.Ε.Α και η συμβολή του στην αγροτική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Ομιλητής: Ηλίας Ντζάνης, Γεωπόνος, πρώην Προϊστάμενος Καπνικού Σταθμού Αγρινίου.

Ώρα 11.30: Ο ρόλος της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας στη διατήρηση και αξιοποίηση του Καπνικού Σταθμού σαν πολυχώρου Πολιτισμού, ιστορίας και μνήμης με στόχο την λειτουργία στο χώρο αυτό του Μουσείου Καπνού της πόλης. Ομιλητής: Νίκος Σκιαδάς, Γεωπόνος και αντιπρόεδρος της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Ώρα 12.00: Ξενάγηση επισκεπτών στους χώρους του Καπνικού Σταθμού Αγρινίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος