Εκείνο που έκανε χαρούμενους τους φίλους του Παναιτωλικού την τρίτη αγωνιστική, πέρα από τη νίκη και τους βαθμούς, ήταν για μία ακόμη φορά η αγωνιστική παρουσία του Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος σε ένα ακόμη παιχνίδι πρόσφερε θέαμα αλλά και ουσία και ήταν ο κορυφαίος των «καναρινιών». Ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο ήδη έχει αρχίσει και γίνεται θόρυβος στα ποδοσφαιρικά «στέκια» και αναμένεται να είναι εκ των πρωταγωνιστών στο φετινό πρωτάθλημα.

Απ’ ότι φαίνεται «τσίμπησε λαυράκι» στη φετινή μεταγραφική περίοδο ο Παναιτωλικός και απέκτησε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο που ήδη έχει αρχίσει να ξεχωρίζει. Υποτίθεται πως θα δοκιμάζονταν πριν αποκτηθεί, έτσι διέρρεε από κύκλους της ΠΑΕ τότε, αλλά μάλλον για «ξεκάρφωμα» για να αποτραπεί τυχόν εμπλοκή και άλλων ενδιαφερόμενων για την απόκτησή του. Από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε για τις δυνατότητές του και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια.

Ήδη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει αποδειχτεί πολύτιμος για τη νέα του ομάδα, αλλά προσφέρει απλόχερα και δείγματα του εξαιρετικού του ταλέντου. Αυτά που κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ικανοποιούν όχι μόνο τον προπονητή του και τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ενθουσιάζουν και τον κόσμο που έχει αρχίσει με τις εκδηλώσεις του να επιβραβεύει τον ποδοσφαιριστή. Χωρίς δισταγμό μπορούμε να πούμε πως στο Αγρίνιο έχουν βρει και πάλι τον ήρωά τους.

Πέρσι ήταν ο Νίκο Μαρτίνες αυτός που είχε δικαιωματικά τον ρόλο του ηγέτη στην ομάδα και πρόσφερε ποιότητα στο παιχνίδι της και θέαμα στην κερκίδα. Φέτος νωρίς νωρίς βρέθηκε στο πρόσωπο του Αιγύπτιου ο διάδοχός του, αν και έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους και ρόλο στην ομάδα. Ο Ουάρντα είναι εξίσου θεαματικός παίκτης και μπορεί να πάρει επάνω του την ομάδα, απ’ ότι έχει δείξει μέχρι τώρα, όμως δεν είναι ο οργανωτής , αυτός ο οποίος θα οργανώσει και θα αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του. Είναι όμως αυτός που με το ταλέντο του θα κάνει άνω κάτω τον αντίπαλο, θα δημιουργήσει κινδύνους για την αντίπαλη εστία και θα ωθήσει την ομάδα του μπροστά.

Είναι μαχητής, δεν χάνει εύκολα τη μπάλα, δεν κάνει εύκολα το λάθος και έχει και το γκολ. Είναι το είδος του ποδοσφαιριστή που κάθε ομάδα σε αυτό το πρωτάθλημα θα ήθελε να έχει στη δύναμή της, με λίγα λόγια πολύτιμος και ουσιαστικός. Σίγουρα έχει πολλά να δείξει ακόμα και να προσφέρει στην ομάδα του Αγρινίου. Αν αποδείξει πως έχει αρετές και σαν χαρακτήρας, αναμφίβολα θα βγει κερδισμένος και ο ίδιος και ο Παναιτωλικός. Μην ξεχνάμε πως τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές εκτός από το ταλέντο τους διακρίνει και ο χαρακτήρας που έχουν.

Αυτά όμως θα μας απασχολήσουν σε μέλλοντα χρόνο, γιατί στον παρόντα αυτό που προέχει είναι να έχει υγεία ο ποδοσφαιριστής και να μας προσφέρει τόσο θέαμα όσο και ουσία.

kammenos6

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος