Στην Αγορά Αργύρη, Δευτέρα 8 και Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Open Master class δύο ημερών για το Μουσικό Θέατρο θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά Αργύρη (Τriple threat Summer Intensive) από τον Αγρινιώτη μουσικό και συνθέτη Ανδρέα Κατερινόπουλο και το Musical Theater Group #1, με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων και υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού, την Δευτέρα 8 και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019.

«Sing!Act!Dance!»

Το διήμερο αυτό workshop ως ένα πρότυπο master class θα δώσει στους συμμετέχοντες την μοναδική ευκαιρία να δουλέψουν στα τρία βασικά μαθήματα που απαρτίζουν το μουσικό θέατρο μέσα από την διαδικασία της Audition. Τραγούδι, χορό και έκφραση. Την διδασκαλία φωνής και έκφρασης καθώς και την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Ανδρέας Κατερινόπουλος. Την επιμέλεια της κίνησης ο χορευτής και χορογράφος Luiz Mendes.

Για περίπου 4 μήνες και μέσα σε 12 δίωρες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο θέατρο Μηχανουργείο οι μαθητές του Εργαστηρίου (Μusical Theater Group #1) είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ατομικά και ομαδικά ολοκληρωμένα θεατρικά τραγούδια πάνω στο πρωτότυπο κείμενο (παρτιτούρα).

Τίτλοι θεατρικών παραστάσεων και ταινιών που προσεγγίσαμε παράλληλα με τα είδη Θεατρικού τραγουδιού που αναλύσαμε ενδεικτικά (Το Θεατρικό Τραγούδι στην Ελληνική Δισκογραφία):

Φαίδρα, Μίκης Θεοδωράκης / Οδός Ονείρων Μάνος Χατζιδάκις / Όμορφη Πόλη Μίκης Θεοδωράκης / Ματωμένος γάμος F. G. Lorca, Μάνος Χατζιδάκις / Στέλλα του Κακογιάννη Mάνος Χατζιδάκις / Όλοι μαύρα κι ένα πιάνο Σπείρα Σπείρα Κραουνάκης.

Τίτλοι ταινιών Musical και παραστάσεων του Broadway που προσεγγίσαμε ενδεικτικά:

West Side Story musical του Arthur Laurents,σε μουσική του Leonard Bernstein και στίχους του Stephen Sondheim, εμπνευσμένο από το έργο του William Shakespeare Romeo and Juliet / Chicago μουσική του John Kander, στίχοι του Fred Ebb, και book από τους Ebb και Bob Fosse /Rent ροκ musical σε μουσική, στίχους και κείμενο του Jonathan Larson, που βασίζεται στην όπερα του Giacomo Puccini La Bohème/ Les Miserables  από τον Γάλλο ποιητή και μυθιστοριογράφο Victor Hugo, μουσική του Claude – Michel Sconberg, libretto και στίχοι στην Αγγλική γλώσσα του Herbert Kretzmer.

Επίσης διδάχθηκαν τα παρακάτω κεφάλαια:

Ορθοφωνία, Φυσική και Διαφραγματική Αναπνοή, Ασκήσεις ύφους – Θεατρικό Παιχνίδι Θεωρία Μουσικής & Solfege.

«Όποιος θεωρεί το Μουσικό Θέατρο ως μια πιθανή καριέρα πρέπει να πάρει αυτό το master class. Αυτές οι δεξιότητες είναι καθαρός χρυσός στα audition room!»

Τo διήμερο αυτό master classs είναι ανοιχτό και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σπουδαστές σχολών και εργαστηρίων υποκριτικής, μουσικούς, σπουδαστές Ωδείων, χορευτές, αλλά και σε όσους αγαπάνε τις παρασταστικές τέχνες. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει βάσει βιογραφικού σημειώματος. Για την εικονική audition που θα λάβει χώρα στην Αγορά Αργύρη θα πρέπει να προετοιμάσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους έως 16 bars (μέτρα) με ή χωρίς συνοδεία (το cd υποχρεούται να το έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες καθώς και την παρτιτούρα) από musical είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά. Θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρα αν οι ενδιαφερόμενοι προετοιμάσουν ένα από τα παρακάτω κομμάτια στον αυθεντικό τόνο του συνθέτη.

•Ladys
▪Les Miserables – Ι dreamed a dream
▪Cats – Μemories
▪Cabaret – Mein Herr
•Mans
Όπερα της πεντάρας Mac the knife – Ο Μακχήθ με το μαχαίρι
▪Cabaret – Willkommen

Info:

Open Master Class Musical Theater Coaching
“Triple Threat Summer Intensive”

Αγορά Αργύρη
Αγίου Ανδρέου 12 – 14
agoraargiri.blogspot.com
τηλ 2610461740

Πρόγραμμα:

Δευτέρα 8/7
Εικονική Audition 9:00 – 13:00
Μουσική Προετοιμασία – Audition Masterclass 17:00 – 21:00
Τετάρτη 10/7
Agent day: 9:00 – 13:00
Sing!Act!Dance!: 17:00 – 21:00
Είσοδος Ελεύθερη με Δελτία Εισόδου
Βιογραφικά στο email:[email protected]
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6946649080
https://www.facebook.com/events/1621329978000353/

Οδηγίες:

▪Για την δική σας διευκόλυνση θα πρέπει να βρίσκεστε 10 λεπτά νωρίτερα στην είσοδο του πολυχώρου.
▪Φοράμε χαλαρά ρούχα (φόρμα και μαλακά αθλητικά παπούτσια). Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να εργαστείτε ξυπόλυτοι ή με κάλτσες.
▪Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μπλοκ σημειώσεων, στυλό ή μολύβι και ένα μπουκαλάκι νερό.

Διατηρούμε το δικαίωμα αλλαγής στο πρόγραμμα σύμφωνα πάντα με την προσφορά, την συμμετοχή και το καταστατικό του πολυχώρου.
•“Είτε πρόκειται για δράση, χορό ή τραγούδι, μοιραζόμαστε ένα πάθος για την προώθηση της υγιούς μάθησης και της βιώσιμης εργασίας για τον καλλιτέχνη που εκτελεί.”
•Η ομάδα διδασκαλίας της τριπλής σας απειλής©®
•Ας παίξουμε λοιπόν..

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος (performer, πιανίστας και συνθέτης)…

κατέχει τίτλους σπουδών στο πιάνο και στα Ανώτερα Θεωρητικά (Πτυχιούχος πιάνου & Ανωτέρων θεωρητικών) ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού στο πλάι καταξιωμένων ηθοποιών και σκηνοθετών. Παράλληλα διδάχτηκε τραγούδι (σύγχρονο και κλασσικό). Έχει εργασθεί ως συνθέτης, υπεύθυνος παραγωγής, και ηθοποιός (actor-mucisian) στο θέατρο. Συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το 2012 και το 2014 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Νικολαίδη, ενώ από το 2009 διδάσκει θεατρικό τραγούδι σε εργαστήρια και σχολές υποκριτικής. Το πρώτο του έργο παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  το 2014. Το τελευταίο του project παρουσιάστηκε στον Λόφο Νυμφών (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών) τον Σεπτέμβριο του 2016 με τίτλο 7 elements και στο Θέατρο Απόλλων το 2017 υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας  και του Πολιτιστικού Οργανισμού Πατρέων.

Το 2016 παρουσίασε στο κοινό ένα ιδιόμορφο μιούζικαλ βασισμένο σε έναν παγκόσμιο μύθο. Από το 2009 εργάζεται ενεργά στο ελεύθερο θέατρο και στην μουσική σκηνή, ενδεικτικά έχει συνεργαστεί με το  θέατρο Λιθογραφείον, το θέατρο Επίκεντρο, το Faust theater κλπ, κλπ. To 2017 ίδρυσε το amplified ensemble – ενισχυμένο σύνολο μουσικής και λόγου, έναν ιδιαίτερο θίασο που στόχο έχει να παντρέψει το Θέατρο με την Μουσική. Συνεργάζεται με το Πατραϊκό Ωδείο τα τελευταία χρόνια ως καθηγητής πιάνου ενώ παρουσίασε πρόσφατα στο Κέντρο Τεχνών και Σεμιναρίων του Ωδείου ως εισηγητής και εμψυχωτής σεμινάριο με τίτλο Το σώμα ως μουσικό όργανο στο Παραδοσιακό τραγούδι» (3,4/11/2018) στα πλαίσια του κύκλου σεμιναρίων «Θεατρικές Μουσικές Εφαρμογές». Τον Φεβρουάριο του 2017 παρουσίασε το σεμινάριο ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ – ΤΟ ΥΦΟΣ στο θέατρο Act (18 και 19 Μαρτίου).

Η πρώτη παράσταση του ensemble βασισμένη στα κείμενα του Ι. Καμπανέλλη και την μουσική του Β. Τσιτσάνη, ανέβηκε στο Faust theater (black box theater) σε σκηνοθεσία του ιδίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος