Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου η νέα πλατφόρμα για το Α21

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το Α21, όπου θα υποβάλλονται ψηφιακά οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού, με νέα και απλούστερη διαδικασία, θα είναι διαθέσιμη στους δικαιούχους το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου.

Η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού πληρώθηκε από την Τετάρτη στους δικαιούχους και τα χρήματα ήταν διαθέσιμα σε όλες τις τράπεζες μέσω των ΑΤΜ, ενώ από την Πέμπτη είναι διαθέσιμα και από τα γκισέ.

Όσο αφορά την νέα αίτηση στον ΟΠΕΚΑ θα είναι αυτοματοποιημένη λειτουργία της νέας πλατφόρμας και θα στηρίζεται σε ηλεκτρονικές διαδικασίες και αυτόματες διασταυρώσεις. Η επεξεργασία των αιτήσεων και συνολικά η διαδικασία, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού θα επισπευσθεί σημαντικά. Μετά την υποβολή της φετινής αίτησης Α21, θα αντιμετωπίζονται πλέον άμεσα, λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας, γραφειοκρατικές αρρυθμίες και αστοχίες, όπως για παράδειγμα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ που δεν ταυτοποιούνται στο ίδιο πρόσωπο δικαιούχου.

Το Επίδομα Παιδιού θα πληρώνεται σε έξι διμηνιαίες δόσεις. Στις επόμενες δόσεις θα ενσωματωθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί το 2018 και θα αφορά στα εισοδήματα του 2017, ώστε να προκύψουν οι τυχόν απαραίτητοι συμψηφισμοί. Η επόμενη δόση θα πληρωθεί στα τέλη Μαΐου.

Συνολικά 727.265 οικογένειες περιλαμβάνονται στους δικαιούχους της πρώτης δόσης 2018, έναντι 725.446 της πρώτης δόσης 2017. Δηλαδή πληρώθηκαν επιπλέον 1.819 οικογένειες.

dikaiologitika.gr
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος