Αυτό το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Μαΐου

Η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος συνδιοργανώνει με τον Δήμο Θέρμου και με το πνευματικό κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, εκλαϊκευτικές ομιλίες αστρονομίας. Ομιλητής θα είναι ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλαντηταρίου, κ. Διονύσιος Σιμόπουλος.

Στο Θέρμο, η ομιλία θα γίνει στο Σεμιναριακό Κέντρο – Πλατεία Νικολίτσα, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30, με θέμα «Είμαστε Αστρόσκονη», όπου θα παρουσιαστούν οι βασικοί μηχανισμοί για το πως γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν τα άστρα.

Στο Μεσολόγγι, η ομιλία θα γίνει στο κτήριο της Νομαρχίας, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30, με θέμα «Ψίθυροι από το διάστημα», όπου θα παρουσιαστεί η πρόσφατη ανακάλυψη από το πρατήριο LIGO στην Αμερική των βαρυτικών κυμάτων που συμβαίνουν μετά την συγχώνευση δυο μελανών οπών ή άστρων νετρονίων.

Οι ομιλίες διοργανώνονται για την διάδοση και την διάχυση της αστρονομίας στον Νομό μας. Με αφορμή τις ομιλίες υπενθυμίζεται ότι η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος έχει αναλάβει την διοργάνωση της 12ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων, το μεγαλύτερο γεγονός της ερασιτεχνικής αστρονομίας που γίνεται στη χώρας κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδος.

Θα λάβει μέρος σε ορεινό πλάτωμα σε υψόμετρο 1200 μέτρων, κοντά στο χωριό Δρυμώνα Τριχωνίδος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στις 13-15 Ιουλίου 2018. Πληροφορίες καθώς και για εγγραφές στην ιστοσελίδα της εξόρμησης https://astroexormisi.gr/.

Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος