Στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, το Σάββατο 5/9, πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Η Ψυχική Υγεία της Γυναίκας», που διοργάνωσε η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «Διάπλαση», υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεσολογγίου.

Οι εργασίες του Σεμιναρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμό από του Δήμαρχο του Μεσολογγίου, Νικόλαος Καραπάνος, ο οποίος τόνισε την σημασία του Σεμιναρίου και την πρόθεση του Δήμου να υποστηρίζει παρόμοιες εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια ο Επιστημονικός Διευθυντής της «Διάπλαση», Ψυχολόγος Βασίλειος Σταμάτης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Καραπάνο, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες. Επεσήμανε τον βασικό στόχο του Σεμιναρίου, ο οποίος ήταν η διεπιστημονική προσέγγιση της ψυχικής, σωματικής και κοινωνική υγείας της σύγχρονης γυναίκας. Η διεπιστημονικότητα επιτεύχθηκε με τη συμμετοχή επαγγελματιών από διαφορετικούς χώρους όπως γιατροί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, ψυχολόγοι, αστυνομικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ιερείς.

Βασικός εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν ο Παιδοψυχίατρος παιδιών και εφήβων και Επίκουρος Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, π. Βασίλειος Θερμός.

Στις εργασίες του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου έλαβε μέρος συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων από όλη την Αιτωλοακαρνανία. Δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας που εξέτασαν διαφορετικές πτυχές της ψυχικής υγείας της γυναίκας που πλαισίωσαν την κάθε εισήγηση. Οι ομάδες εργασίας διαπραγματεύτηκαν τέσσερα διαφορετικά θέματα, το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου.

Στο τέλος του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου χορηγήθηκαν Βεβαιώσεις Συμμετοχής του εγκεκριμένου από το αρμόδιο Υπουργείο προγράμματος, σε όλους όσους παρακολούθησαν τις εργασίες αυτού.

kammenos6

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος