Επίσκεψη Λιβανού στο Ζευγαράκι Μακρυνείας – Δείτε φωτογραφίες

Το Ζευγαράκι Μακρυνείας, στις εκβολές της λίμνης Τριχωνίδας, λίγο έξω από το Αγρίνιο επισκέφθηκε ο Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος συναντήθηκε με ελεύθερους επαγγελματίες και παραγωγούς της περιοχής που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2017.

Όπως οι ίδιοι οι επαγγελματίες επεσήμαναν, παρά τις υποσχέσεις του τότε υπουργού κ. Σκουρλέτη, αλλά και πολιτικών παραγόντων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, «δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση».

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε το σύγχρονο Ελαιοτριβείο του Χρήστου Γαλαζούλα, μία οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση από το 1957 και με τεράστιες δυνατότητες παραγωγής εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και τυποποιημένου, που φτάνουν ακόμα και τους 5,5 τόνους/ώρα.

Ο κ. Λιβανός ενημερώθηκε πως οι ζημιές του ελαιοτριβείου από την φυσική καταστροφή, ξεπέρασαν το ποσό των 170.000 ευρώ και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει παρά μόνο ένα πενιχρό ποσό, το οποίο δεν μπόρεσε να καλύψει ούτε στο ελάχιστο την ζημία που υπέστη. Μάλιστα, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ενάμιση χρόνο μετά την καταστροφή, δεν έχουν οριοθετήσει ακόμη την περιοχή, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει και να εκκρεμούν μέχρι και σήμερα οι αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ στις 25 επιχειρήσεις που επλήγησαν.

Στην πρότυπη επιχείρηση παραδοσιακής παραγωγής Σαλιγκαριών της οικογένειας Παπαδοπούλου που λειτουργεί στην περιοχή τα τελευταία 10 χρόνια ο κ. Λιβανός ενημερώθηκε «για το γεγονός ότι η ανάλγητη γραφειοκρατία και η πολιτική αδιαφορία δεν επιτρέπουν στην εταιρία να  ενταχθεί στο καθεστώς των αποζημιώσεων». 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Λιβανός επεσήμανε πως «για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός αποδεικνύεται αδρανής, ανεπαρκής και εχθρικός προς την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα της μεσαίας τάξης.  Πως είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρεται κανείς και να εγκαταλείπονται με τόση επιδεικτική αδιαφορία οι άνθρωποι του μόχθου, της εργασίας και της προκοπής;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη συγκεκριμένης αναπτυξιακής πολιτικής. «Αυτή είναι η αναπτυξιακή πολιτική του κ.Τσίπρα, η στρατηγική του για την επιχειρηματικότητα και το ενδιαφέρον του για τη μεσαία τάξη. Η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται επειγόντως Πολιτική Αλλαγή! Αλλαγή στη νοοτροπία και στις αναπτυξιακές προτεραιότητες. Χρειάζεται πολιτική βούληση! Δεσμεύομαι προσωπικά πως την επόμενη μέρα της μεγάλης εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας, όλο το βάρος των προσπαθειών μου θα πέσει πάνω σε όλους εσάς που αγωνίζεστε με αξιοπρέπεια, τους ελεύθερους επαγγελματίες και παραγωγούς, τους συμπολίτες μας του μόχθου και της σκληρής εργασίας, που χάρη σε αυτούς η τοπική οικονομία αντιστέκεται σθεναρά στην απαξίωση και στην παρακμή» κατέληξε ο κ. Λιβανός.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος