Τα βλέμματα όλων των αθλητών της περιοχής, αλλά και πολλών μεγάλων αθλητών της χώρας συγκεντρώνει ο 10ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Για τη διοργάνωση παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (3/2), στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νίκο Γκρίζη.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν επίσης ο Χριστόφορος Μερούσης και ο Νίκος Πολιάς, πολυνίκες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, ο Νίκος Πολιάς, ο Δημήτρης Ορφανόπουλος εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ και ο Τιμολέων Δρόσος (πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας).

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος της πόλης, ο οποίος σημείωσε πως συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου που είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Αγρινιώτη αθλητή Μιχάλη Κούση, για τον οποίο τόνισε: «Ήταν ένας κορυφαίος αθλητής, αθλητής σύμβολο για όλους τους Αγρινιώτες και όλους τους Έλληνες. Όλοι θυμόμαστε τότε που τερμάτισε ξυπόλητος και αιμόφυρτος σε έναν αγώνα στο Καραϊσκάκη, ποτίζοντας το γήπεδο με το αίμα του, ενώ στη συνέχεια έκανε 20 ράμματα στις πληγές του».

Ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε για τη Διοργάνωση ότι τιμά τη μνήμη του μεγάλου αυτού αθλητή, ενώ ανέφερε ότι πολύτιμη συνεργασία παρέχουν φέτος ο ΣΕΓΑΣ και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου, τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαίτερα.

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αναβαθμίσει τον αθλητισμό και τις υποδομές του. Ήδη έχουν γίνει κάποια έργα στο ΔΑΚ Αγρινίου και σε άλλα γήπεδα της περιοχής, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί το τρίπτυχο ‘Παιδεία, Αθλητισμός, Πολιτισμός’ είναι ψηλά στην πολιτική μας ατζέντα και θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή. Είναι χαρά και τιμή που βρίσκονται μαζί μας δύο κορυφαίοι αθλητές ο Νίκος Πολιάς και ο Χριστόφορος Μερούσης» σημείωσε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού. Ο κ. Γκρίζης, στην σύντομη τοποθέτησή του, σημείωσε: «Είναι τιμή για το Αγρίνιο να βρίσκονται σήμερα εδώ κορυφαίοι αθλητές, όπως ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, ο οποίος με την συμμετοχή του κάθε χρόνο δυναμώνει την διοργάνωση και είναι το στήριγμά μας σε αυτή την προσπάθεια και βεβαίως να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ. Είμαστε χαρούμενοι, γιατί φέτος αναμένεται αυξημένη συμμετοχή αθλητών στη διοργάνωση, στην οποία θέλουμε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά».

Μιλώντας για την διοργάνωση, Χριστόφορος Μερούσης και Νίκος Πολιάς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή τους σε αυτή, ενώ τόνισαν ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για την ενίσχυση του θεσμού.

Ειδικότερα, ο κ. Μερούσης υπογράμμισε: «Ευχαριστώ για την τιμή και την ευκαιρία να πάρω μέρος στον αγώνα που γίνεται στην πόλη σας. Στο Αγρίνιο έτρεξα τον πρώτο μου Ημιμαραθώνιο και γι’ αυτό έχω καλές αναμνήσεις. Χαίρομαι που ακούω ότι αποτελούμε έμπνευση για μικρά παιδιά, γιατί και εμάς μας ενέπνευσαν λαμπρές μορφές του αθλητισμού, όπως ο Μιχάλης Κούσης. Ο αθλητισμός είναι σχολείο, είναι χαρά».

Από την πλευρά του ο κ. Πολιάς ανέφερε: «Θέλω να σας εκμυστηρευτώ ένα περιστατικό. Λίγο πριν την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 τηλεφώνησα στον Μιχάλη Κούση παρόλο που δεν γνωριζόμασταν και η, λίγων λεπτών, συνομιλία με ένα θρύλο του αγωνίσματος με βοήθησε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Θα πρέπει όλοι να τον θυμόμαστε και θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες του Αγρινίου να αγκαλιάσουν την διοργάνωση και να συμμετάσχουν. Είναι σημαντικό ότι μία πόλη όπως το Αγρίνιο αναγνωρίζει την προσφορά των αθλητών της όπως ο Μιχάλης Κούσης. Δουλεύουμε όλοι μαζί για την επιτυχία της διοργάνωσης και πρέπει να φροντίσουμε να διαδώσουμε την ιστορία του Κούση, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τον άνθρωπο αυτό, ο οποίος προσωπικά για εμένα ήταν πηγή έμπνευσης».

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στη διοργάνωση, Δημήτρης Ορφανόπουλος αναφέρθηκε κι αυτός στον Μιχάλη Κούση, ο οποίος όπως τόνισε «ήταν ίνδαλμα και νομίζω ότι το Αγρίνιο είναι τυχερό που τον είχε αθλητή, γιατί τίμησε την πόλη του και το Αγρίνιο τον τιμά με μια διοργάνωση που έγινε θεσμός». Ο κ. Ορφανόπουλος τόνισε μάλιστα ότι «το Αγρίνιο δικαιούται να κάνει μία μεγάλη Πανελλήνια Διοργάνωση (10χλμ. για παράδειγμα), αλλά το Δημοτικό Στάδιο είδα ότι έχει ελλείψεις και προβλήματα με το ταρτάν. Μακάρι να γίνουν ενέργειες από τον Δήμο και να φτάσουμε τελικά σε μια τέτοια διοργάνωση στο Αγρίνιο».

Στη συνέχεια μίλησε ο Τιμολέων Δρόσος, πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, ο οποίος ανέφερε πως «μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης παλεύουμε πάντα για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό και κυρίως τον Δήμο Αγρινίου που τον έχουμε στο πλευρό μας σε όλη την προσπάθεια που κάνουμε. Όπως πάντα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Ορφανόπουλου για το προβληματικό ταρτάν του ΔΑΚ Αγρινίου, τον λόγο πήρε ξανά ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο οποίος τόνισε σχετικά πως το τελευταίο διάστημα γίνονται κινήσεις από την Δημοτική Αρχή προς την κατεύθυνση αναβάθμισης των υποδομών της περιοχής. Αποκάλυψε δε πως γίνονται «κινήσεις για να αναβιώσουν γιορτες πολιτισμού και αθλητισμού της πόλης. Κάναμε ήδη κάποιες ενέργειες στο ΔΑΚ, κάνουμε και σε άλλα γήπεδα, ώστε να κάνουμε στο μέλλον μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις στην πόλη μας».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου (Photo-Right: Kostas Paravatos):

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος