Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 – Οι λεπτομέρειες των Αγώνων

Με συμμέτοχη ρεκόρ σε όλους τους αγώνες, ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας θα υποδεχθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου τους αθλητές δρομείς, τους μικρούς δρομείς, αλλά και πολλές οικογένειες στους αγώνες του 19ο Άκτιου Ημιμαραθώνιου Δρόμου.

Η συμμετοχή φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και η Βόνιτσα είναι έτοιμη να υποδεχθεί περισσότερους από 600 αθλητές!

Η διαδρομή του Άκτιου Ημιμαραθώνιου Δρόμου:

Ο Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 09:15 από το ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου Βόνιτσας με κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας (δρόμος Άκτιο – Λευκάδα με μια παραλιακή παράκαμψη στο 4,60 χλμ της διαδρομής μέχρι το 10 χλμ που βγαίνει πάλι στον δρόμο Λευκάδα – Βόνιτσα). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τον δρόμο Λευκάδα – Βόνιτσα και στην συνέχεια σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας (περιοχή Χώρα) θα καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας, στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας.

Στην διαδρομή θα υπάρχουν 6 στάσεις για ανεφοδιασμό νερών, ισοτονικών και βρεγμένος σφουγγαριών. Θα υπάρχει επίσης στάση ανεφοδιασμού στο 5,2 χλμ (νερό), στο 7,5 χλμ (νερό), στο 10ο χλμ (νερό, ισοτονικά, βρεγμένα σφουγγάρια), στο 12,5 χλμ (νερό), στο 15 χλμ (νερό, ισοτονικά, βρεγμένα σφουγγάρια) και στο 17,5 χλμ (νερό).

Στην εκκίνηση και στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά.

Αγώνας 5000 και 1000 μέτρων

Μαζί με τον Ημιμαραθώνιο θα γίνουν και οι δρόμοι των των 5000 μέτρων, αλλά και των 1000 μέτρων για μικρά παιδιά (κάτω των 12 ετών).

Είναι δυο αγώνες που για φέτος έχουμε ρεκόρ συμμετοχών από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας αλλά και από Δήμους, όπως η Πρέβεζα, η Λευκάδα, η Αμφιλοχία, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Ηγουμενίτσα και η Άρτα (υπάρχουν και συμμετοχές από συλλόγους Αθήνας, Πάτρας, Ιωαννίνων, Ξάνθης και Θεσσαλονίκης κ.α.).

Ο αγώνας των 5000 μέτρων πέρα από αθλητικός αγώνας είναι και οικογενειακός αγώνας.

Η διαδρομή των 1000 μέτρων:

Οι αγώνες των 1000 μέτρων αφορούν μαθητές-τριες της B’-Γ’- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αλλά και παιδιά από άλλες περιοχές. Θα πραγματοποιηθούν δυο εκκινήσεις. Μια των παιδιών της Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικών Σχολείων και ένα λεπτό μετά μια δεύτερη εκκίνηση των παιδιών της B’-Γ’- Δ΄ Δημοτικών Σχολείων. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:45 πμ με εκκίνηση την αφετηρία Πλατεία Δημαρχείου.

Οι μικροί αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται από τις 11:00 στον χώρο του αγώνα. Οι μαθητές-τριες θα κατευθυνθούν από το Δημαρχείο Βόνιτσας προς την παραλία και το Κάστρο (περιοχή Χώρα). Θα ακολουθήσουν τον χωματόδρομο μετά το λιμάνι και στο ύψος του (Hora Paradiso) θα στρίψουν πάλι προς την παραλία όπου και θα τερματίσουν στην Πλατεία Δημαρχείου.

Σε όλα τα παιδιά θα απονεμηθούν μετάλλια και δίπλωμα συμμετοχής και θα βραβευθούν με Κύπελλα οι τρεις πρώτοι μαθητές και οι τρεις πρώτες μαθήτριες της Ε΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων και οι τρεις πρώτοι μαθητές και οι τρεις πρώτες μαθήτριες της B’-Γ’- Δ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων.

Η διαδρομή των 5000 μέτρων:

Ο Αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:45 πμ από τον ύψος του τερματισμού του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στην παραλία της Βόνιτσας (στο ύψος του Δημαρχείου). Θα κατευθυνθεί προς την Χώρα (περιμετρικά του Κάστρου περνώντας από την πύλη πίσω από το κάστρο) στην συνέχεια θα στρίψει στο ύψος του Ταχυδρομείου της Βόνιτσας προς την παραλία και αφού φτάσει στην Τράπεζα Πειραιώς κοιτάζοντας τον Φάρο της Βόνιτσας θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο με κατεύθυνση το άλσος της Σάλτινης, την Κουκουμίτσα. Στη συνέχεια θα γυρίσει πάλι παραλιακά προς την Πλατεία Δημαρχείου όπου και θα τερματίσει στην Αψίδα τερματισμού του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής στα 5000 μέτρα έχουν άνδρες, γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και μαθητές-μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου (αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα)

Εγγραφές – Παραλαβή βραχιολιού και νούμερο αγώνα

Οι ενδιαφερόμενοι για τα 1000 μέτρα, τα 5000 μέτρα και τον Ημιμαραθώνιο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αυστηρά έως την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 12:00 πμ τηλεφωνικώς στο 26430-22232, ή στο email [email protected] καθώς και ηλεκτρονικά στο link https://goo.gl/forms/BI5ZBSZCQrxq09cd2

Εγγραφές για όλους τους αγώνες θα γίνουν και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου από τις 18:00 έως της 20:00 στην γραμματεία του αγώνα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Βόνιτσας.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, που είναι η ημέρα του αγώνα, δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές για το ημιμαραθώνιο και τα 5000 μέτρα. Θα γίνουν όμως εγγραφές για τα 1000 μέτρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Βόνιτσας από τις 9:50 πμ έως τις 11:00 πμ.

Νούμερα, βραχιόλια και τσιπάκια για τα 5000 μέτρα και τον Ημιμαραθώνιο θα δίνονται το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Βόνιτσας από τις 18.00 έως τις 21:00.

Την ημέρα του αγώνα στις 7 Οκτωβρίου Θα δίνονται νούμερα και τσιπάκια:

-Για τα 5000 μέτρα στο Δημαρχείο της Βόνιτσας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 08.30 πμ έως και τις 09.30 πμ.

-Για τον Άκτιο Ημιμαραθώνιο δρόμο θα δίνονται νούμερα και τσιπάκια στον αύλειο χώρο του πρατηρίου Shell στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου (στην εκκίνηση του αγώνα) από της 8:30 πμ έως της 9:00 πμ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος