Το αργότερο μέχρι τις 22 Απριλίου θα καταβληθεί η 1η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, βάσει Νόμου. Ωστόσο, ακόμη ο ΟΓΑ δεν έχει αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία που θα πληρωθούν τα επιδόματα.

Η αγωνία των περίπου 700.000 δικαιούχων έχει φτάσει στα ύψη, ωστόσο αναμένεται πριν το Πάσχα η καταβολή των επιδομάτων. Τα επιτελεία του Οργανισμού άλλωστε περιμένουν το «ΟΚ» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να προχωρήσουν στην πληρωμή τόσο του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων, όσο και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος