Ανακοίνωση σχετικά με τις πυρκαγιές στις όχθες της Κλείσοβας εξέδωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών «Λιμνοθάλλαζα», τονίζοντας ότι «μόνο αρνητικά μπορούν να επιδρούν στο οικοσύστημα της περιοχής». Αναλυτικά:

«Οι καλαμιώνες αποτελούν ιδανικό τόπο για την ντόπια άγρια και σπάνια πανίδα. Πολλά είδη πουλιών, εντόμων, αμφίβιων κτλ φωλιάζουν, αναπαράγονται και φιλοξενούνται εκεί. Επίσης, οι καλαμιώνες λειτουργούν σαν φυσική προστασία, καθώς έχουν την ιδιότητα να φιλτράρουν τα νερά που καταλήγουν στην λιμνοθάλασσα, καθαρίζοντας τα από κάθε είδους ρύπανση.

Οι πυρκαγιές μόνο αρνητικά μπορούν να επιδρούν στο οικοσύστημα της περιοχής, πολύ περισσότερο δε όταν η περιοχή είναι ανεπίσημη χωματερή της πόλης, με σκουπίδια να καίγονται δίπλα ακριβώς στην θάλασσα.

Το φαινόμενο των πυρκαγιών είναι βέβαια καθημερινότητα στην πόλη μας και, παρ΄όλη την διακηρυγμένη ευαισθησία φορέων και αρχών για το περιβάλλον, δεν φαίνεται κανείς να ανησυχεί ιδιαίτερα, πόσο μάλλον να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η κατάσταση».

Κάντε ΚΛΙΚ για πλήρες μέγεθος της εικόνας:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος