Photo-Right: Thomas Pappas

Αρκετές φορές έχουμε ασχοληθεί με τον ΑΟ Αγρινίου και τα θετικά βήματα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, εκπροσωπώντας το Αγρίνιο στο υψηλότερο επίπεδο που έχει φτάσει ποτέ το μπάσκετ της πόλης. Η χρονιά κύλησε εξαιρετικά για τους Αγρινιώτες που παρέμειναν με σχετική άνεση στη Β Εθνική και, όπως είχαμε γράψει στο παρελθόν, άλλαξαν τον μπασκετικό ρου της ιστορίας στην πόλη… Αυτό όμως επιφέρει βαριές ευθύνες, στις οποίες έχει διαπιστωθεί ένα σοβαρό και αντιεπαγγελματικό λάθος.

Πλέον στον ΑΟ Αγρινίου προετοιμάζονται για την επόμενη -πιο δύσκολη- χρονιά στην κατηγορία, αφού οι ομάδες του χρόνου θα είναι πιο δυνατές. Διοίκηση και προπονητές εφιστούν την προσοχή τους στην ολοκλήρωση του ρόστερ, που θα πάει την ομάδα ένα βήμα παραπάνω.

Υπάρχει όμως ένα… μελανό σημείο στη διαχείριση που γίνεται στο επικοινωνιακό κομμάτι της ομάδας. Οι ανακοινώσεις φαίνεται πως είναι… «επιλεκτικές». Σε δύο περιπτώσεις κλεισμένων υποθέσεων δεν υπήρξε ανακοίνωση από την διοίκηση του ΑΟ Αγρινίου, κάτι που γεννά ερωτηματικά φιλοσοφίας και νοοτροπίας.

Ο ΑΟ Αγρινίου πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά στη Β Εθνική, ενώ πολλές φορές παρουσίασε όμορφο θέαμα στο κοινό που γέμιζε κάθε βδομάδα το κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου. Δείγμα της καλής δουλειάς που έγινε από προπονητή, τεχνικό τιμ και παίκτες. Ωστόσο, για τους καλά γνωρίζοντες τα μπασκετικά δεδομένα της πόλης, υπήρχαν αρκετές άσχημες καταστάσεις που δεν είναι της ώρας να αναλυθούν. Καταστάσεις οι οποίες βέβαια γίνονται σε όλες τις ομάδες. Και στις καλύτερες οικογένειες, που λέμε.

Συνήθως, όμως, οι ομάδες φροντίζουν να μην δίνουν συνέχεια στις καταστάσεις αυτές και τηρούν την στάση του Μέγα Αλέξανδρου: «Ότι δεν λύνεται, κόβεται». Στον ΑΟ Αγρινίου υπήρξαν δύο περιπτώσεις που για τον άλφα ή τον βήτα λόγο (δικαίως ή αδίκως) προκάλεσαν την αντίδραση του προπονητή. Και, όλως τυχαίως, ο ΑΟ Αγρινίου δεν προχώρησε σε καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το μέλλον των δύο παικτών, παρότι ο ένας (Τσιρώνης) ανανέωσε και ο άλλος (Γεωργούλας) αποχώρησε.

Η διαχείριση υπήρξε διαφορετική στη μία περίπτωση και διαφορετική στην άλλη τόσο από την διοίκηση, όσο και από τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος -φυσικά- είχε τον πρώτο λόγο. Κι εδώ είναι που τίθεται ένα ζήτημα φιλοσοφίας και νοοτροπίας του Συλλόγου. Δηλαδή πως γίνεται ο ένας να επιβραβεύβεται για την, κατά τα λεγόμενα, «κακή» του συμπεριφορά και ο άλλος να τιμωρείται; Η επιλεκτική αυτή διαχείριση στο συγκεκριμένο ζήτημα έφερε επικοινωνιακό «τραλαλά» στην διοίκηση, η οποία με τη σειρά της δεν ανακοίνωσε τίποτα για το μέλλον των δύο παιδιών, αφήνοντας αντιεπαγγελματικό κενό -επίσημης- ενημέρωσης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι για όλες τις υπόλοιπες κινήσεις έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Υπήρξε ανακοίνωση δηλαδή για την ανανέωση του Πουρνάρα και του Μήτσου, αλλά όχι για την ανανέωση του Τσιρώνη και φυσικά όχι για την λήξη της συνεργασίας με τον Γεωργούλα. Παράλληλα, έχουν ανακοινωθεί επίσημα όλες οι μεταγραφές.

Το επικοινωνιακό κενό αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα στον ΑΟ Αγρινίου και να το βελτιώσουν άμεσα. Όντας στην Β Εθνική και με την επιθυμία να υπερισχύσει το χαρακτηριστικό του «επαγγελματικού» Συλλόγου, πρέπει να βρεθεί μία λύση σε αυτό το κομμάτι, όσο δύσκολο κι αν είναι, που δεν είναι.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι τα διαρκείας της ομάδας για την επόμενη χρονιά κυκλοφορούν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και είναι στη διάθεσή των φιλάθλων. Η τιμή τους καθορίστηκε στα 30 ευρώ στην μεγάλη κερκίδα και στα 50 ευρώ για το κάτω διάζωμα. Σημεία προς πώληση είναι το φαρμακείο Περικλής Γερμανός, επί της Βότση και το Τεχνικό πολυκαταστημα Τσιαμάκης ΟΕ, επί της εθνικής οδού. Καλό θα ήταν, όσοι έχουν τη δυνατότητα, να βοηθήσουν τη νέα αυτή προσπάθεια που κάνει ο ΑΟ Αγρινίου για τη Β Εθνική.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος