Ο κ. Φαρμάκης κάλεσε τους πολίτες σε… «επανάσταση της λογικής και της σύγχρονης εποχής»

«Η νίκη μας στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής θα συνταράξει όλη την Ελλάδα» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Μαΐου 2019, στο Αγρίνιο.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης υπογράμμισε την «ανάγκη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ν’ αλλάξει εποχή και ταχύτητα».

Είπε ότι αποτελεί «παγκόσμια πρωτοτυπία, μία περιοχή όπως η Δυτική Ελλάδα να διαθέτει τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να παραμένει τόσο χαμηλά», σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης «ανήκει στον απερχόμενο Περιφερειάρχη, τον άνθρωπο που βρίσκεται οκτώ ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας, αλλά ποτέ δεν δημιούργησε συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική για την περιοχή».

Ως παράδειγμα, ο κ. Φαρμάκης παρουσίασε την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας, χαρακτηρίζοντας ως ήρωες τους κατοίκους των χωριών, ιδιαίτερα στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές. «Ζουν σε τόπους που δεν μπορούν καλά – καλά να φτάσουν. Ρισκάρουν τις ζωές τους κάθε φορά που μετακινούνται, ταλαιπωρούνται ακόμα και για να πάνε τα παιδιά στους στο σχολείο. Αυτοί οι άνθρωποι κρατάνε ζωντανά τα πιο όμορφα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας και δεν τους αξίζει η μοίρα του πολίτη γ΄ κατηγορίας…» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για την Αιτωλοακαρνανία

Παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό του για την Αιτωλοακαρνανία, υποσχέθηκε την ολοκλήρωση υποδομών, όπως η σύνδεση του Αγρινίου και της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό και την αναβάθμιση του επαρχιακού δικτύου. Υπογράμμισε ότι για την παράταξή του, η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί τη «σπονδυλική στήλη που ενώνει την κεντρική με τη νότια Ελλάδα κι εκτός από περιοχή σύγχρονης αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης, μπορεί να αποτελέσει κόμβο μεταφορών και εμπορίου».

«Εμείς θα ζωντανέψουμε το όραμα του δυτικού σιδηροδρομικού άξονα! Θα επαναφέρουμε το έργο στο προσκήνιο και θα διεκδικήσουμε την υλοποίησή του. Γιατί θεωρούμε απαράδεκτο, ολόκληρη η δυτική πλευρά της χώρας να μην έχει σιδηρόδρομο. Αρνούμαστε την… μονόπαντη Ελλάδα που γέρνει μόνο προς τα ανατολικά. Και ξέρουμε ότι η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον ως κόμβος συνδυασμένων μεταφορών, αλλά και ως τόπος εξαγωγών προς τα δυτικά Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη» τόνισε ο κ. Φαρμάκης

«Επανάσταση της λογικής και της σύγχρονης εποχής».

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μία «επανάσταση της λογικής και της σύγχρονης εποχής», όπως την αποκάλεσε.

«Ελάτε να βάλουμε στην άκρη την πολιτική του χθες και τους εκφραστές της. Η εποχή μας ξεπερνάει τους διαχωρισμούς του παρελθόντος και ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέα ελπίδα, χαμόγελο και προκοπή για όλους» ανέφερε, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν προέρχεται από κάποιον «κομματικό σωλήνα», αλλά αποτελεί μέλος της τοπικής κοινωνίας και «άνθρωπο που ξέρει τι σημαίνει δουλειά».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος