Από την παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου

Ο «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου ταξιδεύει στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο θερινό δημοτικό κινηματοθέατρο «Ελληνίς», την Τετάρτη 10 Ιουλίου (21:15). Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του κινηματοθεάτρου και στο viva.gr.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα για παιδιά και όχι μόνο, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία. Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα.
Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια.

Δρακοκύκλωπες, Λωτοφάγοι, Πειρατές, Σειρήνες, Γοργόνες, η Μάγισσα Κιρκίλα, η Πριγκίπισσα Λαριζάτ και το πλήρωμα του Οδυσσεβάχ μας προκαλούν να ζήσουμε την περιπέτεια.

Το καράβι του Οδυσσεβάχ περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων, συναντάει την Γοργόνα και τη Μάγισσα Κιρκίλα, κινδυνεύει στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη;
Μία ιδανική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών που ονειρεύονται και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας, στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου. Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα.

Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ. Την έχουν απολαύσει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μικρά και μεγάλα. Χαρίστε φέτος κι εσείς αυτήν την μοναδική εμπειρία στα παιδιά.

Συντελεστές:

Η μουσική της παράστασης είναι του μεγάλου συνθέτη ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου
Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος
Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος
Χορογραφίες/κινησιολογία: Ηλίας Μπαγεώργος
Σκηνικά: Σπύρος Στάης
Κοστούμια: Σπύρος Στάης – Νάγια Ζαχαράτου
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαργαρίτα Μώρου
Κατασκευή ειδικών κουστουμιών: Φωτεινή Κοσμάτου
Μουσική διδασκαλία: Πρόδρομος Μακρίδης
body music: Simone Mongelli
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Απόστολος Τσιτσώνης
Γραφιστική επιμέλεια: Ντίνα Ζαφειρίου
Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Μακρίδης
Οργάνωση παραγωγής: Σταυρούλα Χρηστίδου
Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία: Ζωή Τριανταφυλλίδη
Υπεύθυνος τεχνικής κάλυψης: Θωμάς Χαρέλας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Αγαπίου
Υπεύθυνος σκηνής: Δημήτρης Τσινάρης
Παίζουν: Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Φλάβιους Νεάγκου, Ήρα Δαμίγου, Ευθύμης Τζώρας και Φώτης Σπύρος.

Κι άλλες παραστάσεις στην Δυτική Ελλάδα

Εκτός της παράστασης του Αγρινίου, θα δοθούν επίσης οι εξής παραστάσεις στην Δυτική Ελλάδα:

  • ΛΕΥΚΑΔΑ: Παρασκευή 12 Ιουλίου (21:00), ανοιχτό θέατρο Λευκάδας. Προπώληση: Στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου (10:00-14:00) και στο viva.gr.
  • ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σάββατο 13 Ιουλίου (21:00), πρώην μαθητική Εστία Ε.Ι.Ν. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο ΦΑΤΣΙΟΣ, Βιβλιοπωλείο ΜΗΤΣΕΛΟΣ και viva.gr.
  • ΑΡΤΑ: Δευτέρα 15 Ιουλίου (21:00), θέατρο Κάστρου, υπό την Αιγίδα του Μ/Φ Συλλόγου Σκουφάς. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Σπύρου, Λιλιπούτειοι Εξερευνητές, Βιβλιοπωλείο Κιμωλία και viva.gr.
  • ΠΡΕΒΕΖΑ: Τρίτη 16 Ιουλίου (21:00), δημοτικό κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Κύκλος, Βιβλιοπωλείο Αυδίκος και viva.gr.
  • ΒΟΝΙΤΣΑ: Πέμπτη 18 Ιουλίου (21:00), νησάκι Κουκουμίτσας. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο ESCAPE Ζαρκαδούλα Άννα (26430 23793) και viva.gr.
  • ΑΙΓΙΟ: Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου (20:30), υπαίθριο θέατρο Γεώργιος Παππάς. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη σκέψη, Κατάστημα Ρεζέρβα και viva.gr.
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος